SNP osudila napad na crkvenjaka MCP

"Nakon napada na Bogosloviju i Cetinjski manastir, došao je red i na sveštenstvo Mitropolije, jer očigledno prvobitni napadi nisu bili dovoljni"

4850 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) osudila je napad na crkvenjaka Mitropolije crnogorsko-primorske Nikolu Popovića, koji se juče desio na Cetinju.

Kako se navodi u saopštenju SNP-a, sa situacija ne poprimi ozbiljnije razmjere pobrinuli su se rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović i njegov sin.

"Ovo je još jedan dokaz da su se u gradu pod Lovćenom stvari otrgle kontroli, te da baštinici "komitsko-patriotske" ideologije ne prezaju ni od otvorenih ataka na sveštenike Mitropolije crnogorsko-primorske. Nakon napada na Bogosloviju i Cetinjski manastir, došao je red i na sveštenstvo Mitropolije, jer očigledno prvobitni napadi nisu bili dovoljni", navodi se u saopštenju.

Dodaju da ovo nije prvi atak na Popovića, te da je i prošle godine bio na meti istog čovjeka, a da od salvi uvreda nije pošteđen ni Perović.

"SNP zahtijeva od nadležnih organa da što prije procesuiraju vinovnika pomenutog događaja i da ga sankcionišu u skladu sa zakonskim normama. Ovakvi događaji ne smiju ostati nekažnjeni, a njihovo sankcionisanje mora poslužiti kao primjer da u Crnoj Gori bezakonje ne može više vladati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: