Tužilaštvo Srbije: Istražujemo tuču u "Mažestiku"

U Tužilaštvu su naveli da su naložili policiji da dostavi kompletan izvještaj o svemu i sa podacima svih učesnika, kao i opisom radnji koje su preduzeli.

30414 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Sekulić, Foto: Privatna arhiva
Sekulić, Foto: Privatna arhiva

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je za Nova.rs da je došlo do incidenta u beogradskom hotelu "Mažestik", u kome je, prema riječima biznismena Dejana Sekulića, došlo do fizičkog obračuna u kome je Sekuliću slomio nos sin jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

U Tužilaštvu su za Nova.rs naveli da su naložili policiji da dostavi kompletan izvještaj o svemu i sa podacima svih učesnika, kao i opisom radnji koje su preduzeli.

"Tražili smo povredne liste, video zapis, a ako postoji, i spisak sa podacima očevidaca, odnosno svjedoka, ako ih je bilo. Nakon toga odlučićemo da li ima krivičnog djela ili prekršaja i protiv koga", kazali su u Tužilaštvu.

Sekulić je optužio Mandićevog sina Iliju da ga je udario šakom i dodao da je svemu prethodila žustra polemika sa Kneževićem u toku koje su u jednom trenutku nakon fizičkog kontakta i završili na podu beogradskog hotela “Mažestik”.

Sekulić je za “Vijesti” rekao da Andrija Mandić i Knežević nisu spriječili napad na njega, a da je dvadesetdvogodišnjaka od njega sklonio nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Andrija Jovićević.

Povezani članci

07. Jul 2021.

Rasprava, rvanje, pa slomljen nos u "Mažestiku"

Sekulić je hapšen 2019. godine u istrazi poslovanja bankara sa potjernice Duška Kneževića, sa kojim je bio u kumovskim odnosima.

Pričajući kako je došlo do sukoba, istakao je da sa poslanikom Kneževićem ima problem još iz perioda kada je bio u pritvoru u Spužu.

“Sukob između mene i gospodina Kneževića (Milana) tinja od kad sam bio u Spužu. Ja sam tamo bio nezakonito, zbog toga što je Duško Knežević preko mene radio neke kredite i kad sam promijenio advokata on je u Skupštini Crne Gore rekao da treba da se vidi je li neka koruptivna stvar zašto je Dejan Sekulić promijenio advokata. Promijenio sam advokata da bih imao pravilno suđenje, a on me nikada nije vidio, nije znao ni kako se zovem, ali mu je Duško Knežević rekao da to kaže u Skupštini. Zbog njegove izjave, kojom je zadovoljio potrebe Duška Kneževića, u Spužu sam zadržan mjesec duže”, tvrdi Sekulić.

On tvrdi da mu je poslanik Knežević kasnije indirektno, preko zajedničkog prijatelja, priznao da je to uradio po nalogu prezimenjaka, a da nije razmišljao o kome se radi:

“Rekao je i da će da mi se izvini. Čekao sam godinu, ali izvinjenja nema”.

Bonus video: