Udruženje pravnika: Upitna odluka o zabrani napuštanja boravišta Kneževiću i Mandiću

"U ovom trenutku nije izvršeno razgraničenje Opštine Podgorica i Opštine Tuzi, tako da ova odluka, uz druge okolnosti u koje ne želimo da se upuštamo, dobija dodatno na upitnosti”, kazali su iz Udruženja pravnika
3805 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2019. 12:34h

Odluka Višeg suda da zabrani poslanicima Milanu Kneževiću i Andriji Mandiću da napuste mjesto boravka upitna je, saopštili su iz Udruženja pravnika.

“Mjera obezbjeđenja zabrane napuštanja mjesta boravka, u ovom slučaju ima nekoliko okolnosti koje možda Viši sud nije cijenio prilikom izricanja. Prvo, činjenica da se radi o poslanicima Skupštine Crne Gore, koji u ovom slučaju, ne mogu da prisustvuju zasjedanjima Skupštine koja se održavaju na Cetinju. Dakle, na prvom narednom, proljetnom zasjedanju oni ne mogu uzeti učešće u radu Skupštine, te ovaj način Skupština Crne Gore, u zavisnosti od mjesta održavanja, ima različit broj poslanika u postupku donošenja odluka.

Dakle, za slučaj da se ova dva poslanika upute na zasjedanje policija je dužna iste zaustaviti na katastarskoj granici Opština Podgorica i Opštine Cetinje”, pojasnili su iz Udruženja.

Oni ističu da, s obzirom da se radi o politički aktivnim licima čiji su politički subjekti u izbornom procesu na lokalnim izborima za Opštinu Tuzi, mjerom zabrane izlaska sa teritorije Opštine Podgorica Knežević i Mandić ne mogu učestvovati u aktivnostima svojih subjekata na ovim izborima.

“Pritom, u ovom trenutku nije izvršeno razgraničenje Opštine Podgorica i Opštine Tuzi, tako da ova odluka, uz druge okolnosti u koje ne želimo da se upuštamo, dobija dodatno na upitnosti”, kazali su iz Udruženja pravnika.

Bonus video: