službenici saobraćajne policije SU OD 9. DO 11. JULA SPROVELI AKCIJU "mOBILNI TELEFON"

UP: Zbog korišćena telefona tokom vožnje sankcionisan 271 vozač

Iz policije su kazali da su i ranije podsjećali da su značajan broj saobraćajnih nezgoda prouzrokovali vozači koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon

4174 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici policije su, tokom proteklog vikenda, registrovali i sankcionisali 271 vozača koji je koristio mobilni telefon dok je upravljao vozilom, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su kazali da su i ranije podsjećali da su značajan broj saobraćajnih nezgoda prouzrokovali vozači koji su tokom upravljanja vozilom koristili mobilni telefon.

Navodi se da su službenici saobraćajne policije pored svakodnevnih preventivnih i planskih aktivnosti, od 9. do 11. jula sproveli akciju „Mobilni telefon”.

„Tokom realizacije akcije, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, registrovan je i sankcionisan 271 vozač koji je koristio mobilni telefon dok je upravljao vozilom“, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave policije podsjećaju da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da vozač tokom vožnje telefonski uređaj može koristiti isključivo uz pomoć opreme koja omogućava njihovu upotrebu, bez korišćenja ruku, takoznavni handsfree.

„Policijski službenici će i u narednom periodu, obavljajući redovne aktivnosti tako i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, nastojati da doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, sa posebnim akcentom na kontrolu vozača koji tokom vožnje koriste mobilni telefon“, zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas