Bar: Krivična prijava zbog neovlašćenog korišćenja ličnih podataka na društvenoj mreži

Oštećeni državljanin Crne Gore je u prijavi naveo da je ovo kod njega izazvalo osjećaj ugroženosti, s obzirom na to da je došao do saznanja da to lice, između ostalog, upućuje i poruke neprimjerenog sadržaja osobama ženskog pola i maloljenim licima

8783 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Centra bezbjednosti Bar su juče podnijeli krivičnu prijavu protiv T.D. (63) državljanima Švedske zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka, saopšteno je iz Uprave policije (UP)

Iz policije je pojašnjeno da je T.D. kako se sumnja, kreirao nalog na društvenoj mreži i u dužem vremenskom periodu koristeći fotografije oštećenog lica, ostvarivao kontakt sa drugim licima.

Oštećeni državljanin Crne Gore je u prijavi naveo da je ovo kod njega izazvalo osjećaj ugroženosti, s obzirom na to da je došao do saznanja da to lice, između ostalog, upućuje i poruke neprimjerenog sadržaja osobama ženskog pola i maloljenim licima.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, identifikovali su IP adrese sa kojih je pristupano spornom nalogu i posredstvom međunarodno policijske saradnje izvršili identifikaciju lica koje je izvršilo krivično djelo koje mu se stavlja na teret", navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: