Nikšić: Krivična prijava protiv dvije osoba, oduzet kokain

U vozilu kojim je upravljao A.R. (24), kako je saopšteno iz Uprave policije, pronađena četiri pakovanja sa sadržajem kokaina, dok je krivična prijava protiv M.B. je podnijeta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga

9076 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju ulične distribucije narkotika, podnijela je krivične prijave protiv Nikšićana A.R. (24) i M.B. (24).

Kako je saopšteno iz Uprave policije, njihovi službenici su kontrolisanjem A.R. u vozili pronašli četiri pakovanja sa sadržajem kokain.

"Nakon toga je policija, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice gdje je pronađena manja količina kokain. O događaju je obavješten državni tužilacu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvšio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz policije.

Krivična prijava protiv M.B. je podnijeta zbog sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

"Kontrolom ovog lica policija je pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem kokaina. Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.B. opojnu drogu nabavio u cilju omogućavanja uživanja opojne droge drugim licima", saopšteno je.

Dodaje se da je nikšićka policija u protekla dva mjeseca procesuirala 17 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba opojnih droga.

Bonus video: