Državljani Crne Gore osumnjičeni da su iz zlatare u Parizu ukrali nakit vrijedan više miliona eura

Pljačka se dogodina u utorak popodne, a muškarac, koji nije imao kapuljaču, ušao je u luksuznu prodavnicu oko 17 sati i izvadio automatski pištolj. Uzeo je nakit i pobjegao na trotinetu

42257 pregleda 370 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Državljani Crne Gore, starosti 44 i 54 godine, uhapšeni su zbog sumnje da su iz zlatare u Parizu ukrali nakit vrijedan između dva i tri miliona eura.

Kako prenose franucki mediji oni su uhapšeni dan nakon pljačke zlatare "Chaumet" u pariskom arondismanu 8.

pljačkaš Pariz
foto: Screenshot

Pljačka se dogodina u utorak popodne, a muškarac, koji nije imao kapuljaču, ušao je u luksuznu prodavnicu oko 17 sati i izvadio automatski pištolj.

Zatim je uzeo nakit i pobjegao na trotinetu. U pljački nije bilo povrijeđenih.

pljačkaš Pariz
foto: Screenshot

Mediji prenose da je, kako se može vidjeti na snimcima kamera, jedan od uhapšenih prvo tražio da mu zaposleni pokažu nakit koji je navodno želio da kupi. Prodavci su nakit stavili na poslužavnik ispred njega. Nakon toga je izvukao pištolj i uzeo sve.

Mediji prenose da su pljačkaš i saučesnik, bili iznajmili sobu u pariskom arondismanu 3, te da su u apartmanu pronašli dokaze da su autobusom krenuli na put za Beograd.

Njih su danas oko 13 časova, u autobusu na autoputu nedaleko od granice sa Njemačkom, uhapsili pripadnici brigade za istraživanje i intervencije u Mecu.

Prema prema pisanju medija kod državljana Crne Gore pronađa je velika količina nakita koji je ukraden.

Mediji, pozivajući se na informacije iz policije, objavili su da uhapšeni od ranije nijesu poznati policiji

Određen im je pritvor, a na teret im je tužilaštvo u Parizu stavilo "organizovana pljačka sa oružjem i učešće u zločinačkom udruženju u cilju izvršenja krivičnog djela", kaže nam tužilaštvo u Parizu.

Bonus video: