Zečevićevu pušku našli u dvorištu

Osumnjičenog da je prijetio djeci na Veruši terete za ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja

11719 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Zoran Djuric
Foto: Zoran Djuric

Policija i tužilaštvo Marku Zečeviću stavili su na teret da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu više osoba, među kojima su i maloljetnici, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

To su “Vijestima” kazali iz Uprave policije, odgovarajući na pitanja o incidentu na Veruši, tokom koga je, kako tvrde sagovornici lista, Zečević na nišanu držao petnaestak maleoljetnika.

”Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su 26. jula upućeni u ‘Dječje odmaralište Veruša’ gdje se nalazilo lice M. Z. koje po prijavi građana posjeduje vatreno oružje i njime prijeti prisutnim građanima, među kojima su bila i tri maloljetna lica. Dolaskom na lice mjesta zatečeno je lice D. S. koji je izjavio da je M. Z. sa puškom u rukama prijetio njemu, kao i licima F. S. i S. V. i malodobnim S. M., S. J. i P. P., nakon čega se uputio u pravcu porodične kuće”, kazali su iz UP.

U odgovoru ističu da je Zečević, tokom razgovora sa inspektorima, rekao da ne posjeduje vatreno oružje.

”Ovo lice je nakon toga dovedeno u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica kako bi se od njega prikupila obavještenja na zapisnik. Naknadnim obilaskom terena oko porodične kuće M. Z., službenici Centra bezbjednosti Podgorica su pronašli odbačenu lovačku pušku koja je izuzeta od strane ekipe za uviđaje.Takođe, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Podgorici izvršeni su pretresi na dvije lokacije, tačnije izvršen je pretres dvije kuće koje su vlasništvo M. Z. Tom prilikom nijesu pronađeni predmeti koji bi bili od značaja za vođenje daljeg krivičnog postupka”, objasnili su iz Uprave policije.

Oni ističu da je nakon svih preduzetih mjera i radnji ponovo upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici:

”Koji se izjasnio da se lice M. Z. liši slobode i da se protiv njega podnese krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a na štetu lica D. S., F. S., S. V. i malodobnih S. M., S. J. i P. P.”, kazali su iz UP.

Majka jednog od tinejdžera koji je 26. jula bio na nišanu Zečevića, prije dva dana kazala je “Vijestima” da je taj mještanin pušku potegao na najmanje petnaestak djece iz tog naselja, koji su, u strahu od njega pobjegli u obližnji šumarak.

Kazala je i da je taj mještanin prijetio policajcima koji su prvi došli na lice mjesta i ustvrdila da Zečević redovno sije strah kroz naselje, te da im je prijetio bombama koje navodno ima zakopane.

Iz Uprave policije nijesu odgovorili na pitanje da li raspolažu informacijom da Zečević na Veruši ima zakopanu veću količinu oružja, među kojima su i bombe i jesu li taj podatak provjeravali. Bez odgovora ostalo je i pitanje da li je prijetio njihovim službenicima koji su došli da intervenišu.

J. JOVANOVIĆ

Nenamjernom greškom novinara u jučerašnjem broju "Vijesti", u tekstu o incidentu na Veruši, objavljeno je da je Momo, a ne Marko Zečević prijetio tinejdžerima u tom mjestu.

Bonus video: