Uhapšen Drešević, osumnjičen da je oštetio državu za skoro 300.000 eura

Podgoričanina terete za falsifikovanja isprave, nedozvoljenu trgovinu i proizvodnju, kao i neovlašćenu upotrebu tuđe firme

45577 pregleda 555 reakcija 21 komentar(a)
U magacinu pronađene nelegalne cigarete i duvan, Foto: Luka Zeković
U magacinu pronađene nelegalne cigarete i duvan, Foto: Luka Zeković

Na graničnom prelazu juče je uhapšen Podgoričanin Robert Drešević (48) čiji magacin su policajci i carinici nedavno pretresli i u njemu pronašli nelegalne cigarete i duvan.

To su saopštili iz Uprave policije, naglasivši da su njihovi službenici preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti uhapsili Dreševića i protiv njega podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici:

"Zbog sumnje da je izvršio krivična djela falsifikovanje isprave, nedozvoljena trgovina, nedozvoljena proizvodnja i neovlašćena upotreba tuđe firme. U saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, u cilju suzbijanja svih vidova sive ekonomije, sprovedena je akcija u kojoj je izvršen pretres prostorija privrednog društva u mjestu Dajbabe u Podgorici, koje je osumnjičeni R.D. uzeo u zakup.

Tom prilikom pronađena je određena količina akcizne robe, sirovina i materijala koji se koriste u mašinskoj proizvodnji cigareta.

Naime, prijavljeni R.D. je, kako se sumnja, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret, čime je oštetio Budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od 298.032 eura. Zbog nedostupnosti nadležnim organima, istog dana je raspisana potraga za osumnjičenim R.D. koji je 29. jula na graničnom prelazu lišen slobode", piše u saopštenju.

Bonus video: