Formiran predmet zbog policijskog zlostavljanja na Cetinju

"Sve radnje u ovom predmetu će se preduzimati blagovremeno i hitno, a o ishodu postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena", kazali su iz tužilaštva

14823 pregleda 393 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Osnovno državno tužilaštvo u Cetinju saopštilo je večeras da su formirali predmet povodom incidenta od 28. jula, u bašti ugostiteljskog objekta “La Martina” kada je, kako navode, došlo do zlostavljanja jednog lica od strane nepoznatih policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala.

"Postupajući po krivičnoj prijavi I.R. iz Cetinja, od 29.07.2021.godine istog dana preduzete su sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja. Po nalogu postupajućeg tužioca prikupljena su obavještenja od podnosioca prijave i donijeta naredba o sudskomedicinskom vještačenju tjelesnih povreda oštećenog", navodi se u saopštenju koje potpisuje rukovodilac ODT-a Duško Milanović.

Kazao je da je, radi utvrđivanja indentiteta svih policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala koji su tom prilikom preduzimali službene radnje, kao i svih ostalih lica koja su bila prisutna, upućen zahtjev Upravi policije – Odjeljenju bezbjednosti Cetinje.

Osnovnom sudu u Cetinju podnijet je zahtjev za izuzimanje resivera za video nadzor sa ugostiteljskog objekta “La Martina” i upućen poziv za prikupljanje potrebnih obavještenja od građana za koje je utvrđeno da su bili prisutni na licu mjesta.

"Sve radnje u ovom predmetu će se preduzimati blagovremeno i hitno, a o ishodu postupka javnost će biti blagovremeno obaviještena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: