Herceg Novi: Državljanina Srbije vezanog držali u stanu, mučili ga i nanijeli mu teške povrede

"Postupajući po naredbi sudije za istragu pripadnici policije su izvršili ulazak u stan i na licu mjesta zatekli osumnjičene i oštećenog koji je imao vidne povrede po glavi i tijelu"

50883 pregleda 373 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Policija je uhapsila D.T.P. i M.P. iz Herceg Novog zbog sumnje da su mučile i nanijele teške tjelesne povrede državljaninu Srbije V.S.

Kako je saopšteno iz Uprave policije oni se sumnjiče da su 4. avgusta pozvali V.S. u svoj stan, nakon čega su ga vezali i, kako je saopšteno, zadali mu povrede tupim predmetima ali i stavili mu tkaninu u usta kako ne bi moga da doziva pomoć.

"Sumnja se da su osumnjičeni ovu osobu držali vezanu par sati. Postupajući po naredbi sudije za istragu pripadnici policije su izvršili ulazak u stan i na licu mjesta zatekli osumnjičene i oštećenog koji je imao vidne povrede po glavi i tijelu. On je transportovan u medicinsku usanovu gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sudija za istragu je nakon salušanja kod tužioca za D.T.P. i M.P. donio rješenje o određivanju pritvora u trajanju do 30 dana zbog navedenih krivičnih djela.

Državljanke Hrvatske osumnjičene za pljačku predate hrvatskoj policiji

Iz policije je saopšteno da je rasvijetljena i teška počinjena "na naročito drzak način".

"Za ovo djelo se terete S.Č. i V.V. državljanke Republike Hrvatske. One su, kako se sumnja, koristeći nepažnju, na Trgu Belavista, oštećenoj otkopčale torbu i iz nje otuđile novčanik u kojem se nalazio novac u iznosu od 1.800 eura, 10.000 dinara i lična dokumenta. Pretresom stana u Budvi koji su koristile ove osobe pronađen je novac i vraćen oštećenoj", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da je kriminalističkom obradom policija došla do sumnje da su S.Č. i V.V. izvršile krivično djelo krađa na teritoriji Opštine Kotor.

"Nakon završenih mjera i radnji osumnjičene su sprovedene na granični prelaz Debeli Brijeg uz Rješenje o zabrani ulaska u Crnu Goru izdato od strane granične policije, nakon čega su preuzeti od strane kolega iz hrvatske policije. Za njima je bila raspisana lokalna potjernica na teritoriji Republike Hrvatske zbog džeparenja", saopšteno je iz policije.

Bonus video: