Abazović: Kriminalne grupe u Crnoj Gori više nemaju šta da traže

"Na svaki njihov pokušaj vršenja krivičnog djela ćemo adekvatno odgovoriti"

11127 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Abazović, Foto: Gov.me
Abazović, Foto: Gov.me

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović saopštio je da podravlja akciju Specijalnog policijskog odjeljenja, Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva u kojoj su uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe "škaljari".

"Država će se bez selektivnosti odnosti prema svim kriminalnim grupama. U Crnoj Gori više nemaju šta da traže, jer ćemo na svaki njihov pokušaj vršenja krivičnog djela adekvatno odgovoriti. Idemo dalje, hrabro i odlučno", poručio je Abazović.

Šestočlana kriminalna grupa koja je, prema operativnim podacima policije, bliska škaljarskom kriminalnom klanu, mjesecima je pratila kretanje sutkinje specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković, čekajući pogodan trenutak da je fizički napadnu, tačnije da joj metalnom palicom polome noge i ruke.

Većina članova kriminalne grupe uhapšena je danas po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, dok se neki od njih od - Baranin Stefan Đukić i Emil Tuzović nalaze u ukrajinskom zatvoru zbog optužbe da su u maju prošle godine pokušali da ubiju Radoja Zvicera, koji slovi za jednog od vođa kavačke kriminalne grupe.

Bonus video: