Filipović ugrozio sigurnost Milki Tadić-Mijović

Bivši bokser Boško Filipović poznat je po nasilničkom ponašanju, a budvanska policija hapsila ga je i u ljeto 2018. godine, zbog sumnje da je u jednom petrovačkom kafiću vitlao pištoljem i prijetio osoblju i gostima

27548 pregleda 192 reakcija 8 komentar(a)
Tadić Mijović, Foto: Boris Pejović
Tadić Mijović, Foto: Boris Pejović

Osnovna državna tužiteljka u Kotoru Anđa Radovanović izjasnila se da se u radnjama Boška Filipovića (56) koji je sinoć verbalno napao direktoricu Centra za istraživačko novinarstvo Milku Tadić-Mijović stiču elementi bića krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti" iz člana 168 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG).

Filipović je uhapšen biće danas priveden Državnom tužilaštvu u Kotoru uz krivičnu prijavu.

Tadić-Mijović je verbalno napadnuta sinoć, oko 20 časova, na parkingu kod megamarketa "Voli" u Petrovcu.

Zbog vrijeđanja i brojnih prijetnji, budvanska policija uhapsila bezbjednosno-interesantno lice Boška Filipovića.

Bivši bokser Boško Filipović poznat je po nasilničkom ponašanju, a budvanska policija hapsila ga je i u ljeto 2018. godine, zbog sumnje da je u jednom petrovačkom kafiću vitlao pištoljem i prijetio osoblju i gostima.

Nasilnička epizoda u Petrovcu uslijedila je nakon što je iz Beograda uspio da skine "nanogicu" i pobjegne iz kućnog pritvora, jer ga je Treći sud u Beogradu osudio na 11 mjeseci zbog prijetnji smrću predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i bivšem ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću.

Boško Filipović je tamošnjoj policiji poznat i po tome što je 2017. godine u centru Beograda zapalio svoj "porše" u znak protesta jer, kako je pričao, nakon četriri decenije života u Srbiji nije mogao da dobije tamošnje državljanstvo.

Mediji su godinama pisali o bivšem bokseru navodeći da su se protiv njega vodili brojni sudski postupci, mahom, zbog nasilničkog ponašanja.

Bonus video: