Piperović: U fabrici duvana "Tara" nijesu nađene akcizne markice

Piperović je rekao i da u fabrici nije nađeno ništa diskutabilno

24898 pregleda 63 reakcija 60 komentar(a)
Fabrika duvana u Mojkovcu, Foto: Arhiva Vijesti
Fabrika duvana u Mojkovcu, Foto: Arhiva Vijesti

Prilikom jučerašnjeg pretresa u mojkovačkoj fabrici duvana "Tara" nijesu nađene akcizne markice, ni falsifikovane ni nefalsifikovane, saopštio je danas Zoran Piperović, pravni zastupnik "Tare".

On je kazao da je legalne akcizne markice koje su štampane u "Obodu" na Cetinju i koje kontroliše Uprava prihoda, direktor "Tare" Željko Bulatović predao nadležnim organima prije 10-15 dana, o čemu kako tvrdi Piperović postoji zapisnik.

Piperović
Piperovićfoto: Filip Roganović

Piperović je rekao i da u fabrici nije nađeno ništa diskutabilno i da ona posluje strogo u skladu sa zakonom.

"Prilikom pretresa koji se obavio juče nije nađeno ništa od onoga što je bilo tretirano u javnosti i izvještajima u medijima. Naime, tamo stoji da su nađene i akcizne markice što kod građana može da stvori utisak da se našlo nešto što bi se kosilo sa legalnim poslovanjem fabrike. Nikakve akcizne markice ni falsifikovane ni nefalsifikovane nijesu nađene prilikom pretresa već su legalne akcizne markice koje su štampane u "Obodu"-Cetinje, koje i kontroliše Uprava prihoda, predate od strane Bulatovića nadležnim organima prije 10-15 dana, o čemu postoji zapisnik o predaji legalnih markica organu koji je to tražio na uvid. U fabrici ništa diskutabilno nije nađeno i ona posluje strogo u skladu sa zakonom", poručio je Piperović.

Bonus video: