UP: Ništa vezano za dva samoubistva u Pljevljima ne ukazuje na djelovanje sekte

Iz policije apelovali na cjelokupnu društvenu zajednicu da posveti dužnu pažnju djeci i mladima, kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susreću u periodu odrastanja

22986 pregleda 502 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Uprava policije saopštila je da do sada preduzete radnje, u odnosu na dva tragična slučaja koja su se dogodila na području Pljevalja, ne ukazuju na to da je u pitanju djelovanje sekte ili neki internet izazov.

Kazali su da policija obavlja intenzivne provjere i da će u tom smjeru i javnost o ishodu istrage biti blagovremno obaviještena.

"Obzirom na starost žrtava Uprava policije postupa sa posebnom pažnjom i senzibilitetom, a takođe apelujemo da se prilikom saopštavanja i objavljivanja informacija o navedenim slučajevima vodi računa da informacije koje se objavljuju budu provjerene i tačne", navodi se u saopštenju.

Službenici Uprave policije, dodaju, analiziraju sve raspoložive informacije koje su dostupne na društvenim mrežama, a koje se mogu dovesti u vezu sa predmetnim samoubistvima i "rade na identifikaciji osoba koje stoje iza dva profila na društvenoj mreži".

"U sklopu svojih redovnih aktivnosti, a u cilju preventivnog djelovanja, policijski službenici će i ubuduće preduzimati aktivnosti shodno raspoloživim podacima kako bi sa drugim nadležnim službama dali doprinos prevenciji suicida kod mladih", ističu iz policije.

Naglasili su da je zaštita dobrobiti djece obaveza cjelokupnog društva gdje i policija ima određenu ulogu, pa su apelovali na cjelokupnu društvenu zajednicu da posveti dužnu pažnju djeci i mladima, kao i identifikovanju i rješavanju njihovih problema i izazova sa kojima se susreću u periodu odrastanja.

"Apelujemo na roditelje da povećaju nadzor nad načinom korišćenja interneta od strane njihove djece i da sve neobične i neprimjerene sadržaje i objave, poruke i slično, ukoliko ih primijete, prijave najbližoj policijskoj stanici", zaključuju iz policije.

Bonus video: