Odović: Prioritet Vlade obračun sa zloupotrebama i zaštita državne imovine

"MFSS insistira na pojačanom nadzoru svih područnih jedinica Uprave u pravcu zaštite imovine države", kazao je državni sekretar

5624 pregleda 10 komentar(a)
Odović, Foto: Savo Prelević
Odović, Foto: Savo Prelević

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja (MFSS) Janko Odović pozdravio je akciju u kojoj je spriječen pokušaj protivpravnog prisvajanja državne imovine u Baru, vrijedne više stotina hiljada eura.

Vijesti su ranije danas objavile da je švedski državljanin M.D, nastanjen u Baru, uhapšen zbog pokušaja pljačke državne imovine vrijedne više od 300.000 eura, te da se za dvije osobe intenzivno traga.

Odović je poručio da je obračun sa zloupotrebama i potpuna zaštita državne imovine prioritet Vlade, te da je to moguće uz podršku policije i tužilaštva.

"Pravovremena reakcija Uprave za katastar i državnu imovinu/Ministarstva finansija i socijalnog staranja u slučaju koji je danas rezultirao akcijom nadležnih da ispitaju sve sumnje. MFSS insistira na pojačanom nadzoru svih područnih jedinica Uprave u pravcu zaštite imovine države", naveo je Odović na Tviteru.

Bonus video: