odgovara istom mjerom

Veljović će podnijeti krivičnu prijavu protiv Krivokapića zbog "lažnog prijavljivanja"

"Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega i time sve saopštio. Dalje neka svako radi svoj posao", kazao je Veljovć

53750 pregleda 1187 reakcija 120 komentar(a)
Veljović, Foto: Luka Zeković
Veljović, Foto: Luka Zeković

Veselin Veljović, savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštio je "Vijestima" da će zbog krivičnog djela "lažno prijavljivanje" podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

"Angažovao sam advokata da podnese krivičnu prijavu protiv njega i time sve saopštio. Dalje neka svako radi svoj posao", kazao je Veljović.

Predsjednik Vlade juče je Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podnio krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Uprave policije, kojom ga tereti da je izvršio krivično djelo pozivanje na otpor.

U Obrazloženju krivične prijave u koju "Vijesti" imaju uvid, Krivokapić je napisao da je Veljović "javno pozvao i apelovao na službenike Uprave policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili mjerama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je izvršio krivično djelo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore".

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu zadržavanje po pritvorskom osnovu iz člana 448 stav 1 tačka 2 Zakona o krivičnom postupku te da iz istog pritvorskog osnova predloži sudiji za istragu određivanje pritvora, a nakon toga u roku od 30 dana sudu podnese optužni predlog zbog navedenog krivičnog djela pri kojem će ostati na glavnom pretresu i tražiti da se Veljoviću sudi po zakonu.