Katnić: Kolegijum MUP u januaru odlučio da se Belivuku i Miljkoviću skine zabrana ulaska u CG

Katnić je pojasnio da je identifikovan državni službenik kom je nuđen milion eura da ubrza smjene u tužilaštvu

72279 pregleda 77 reakcija 75 komentar(a)
Katnić, Foto: Luka Zeković
Katnić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.08.2021. 14:29h

Glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić rekao je da je Osnovnom državnom tužilaštvu dostavljena krivična prijava koju je premijer Zdravko Krivokapić podnio protiv savjetnika predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, jer je krivično djelo za koje je Veljović prijavljen iz njihove nadležnosti.

On je to kazao odgovarajući na pitanje na današnjoj zajedničkoj konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije (UP) o aktuelnim predmetima u nadležnosti SDT.

Odgovorio je i da je kolegijum Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u januaru donio odluku da se članovima kriminalne organizacije, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću skine zabrana ulaska u Crnu Goru, i da su stalno praćeni.

Rekao je da su nakon toga Belivuk i Miljković 17. januara 2021. godine regularno ušli u Crnu Goru:

"Za ova dva lica je postojala zabrana ulaska, izdata na osnovu važećih zakona, procjene i razloga zbog kojih je postojala ta zabrana, važnost svih bezbjednosnih situacija koje su tada postojale, podataka koje smo trebali da dobijemo itd. nadležni državni organ, a to je kolegijum MUP-a Crne Gore donio je odluku da se ova zabrana skine i da se oni prate 24 sata. Dakle, za sve vrijeme koje se nalaze u Crnoj Gori da budu praćeni i za sva ova lica, čini mi se od 17. do 27. (januara) dakle deset dana su bili u Crnoj Gori, uz njih su bila najmanje dva naša ostaknuta i sposobna agenta, odnosno policajca", kazao je Katnić.

On je kazao da su prije toga od kolega iz Srbije dobili telegram da, dok budu na teritoriji Crne Gore, budu pod prismotrom.

Katnić je pojasnio da je identifikovan državni službenik kom je nuđen milion eura da ubrza smjene u tužilaštvu.

Katnić je objasnio i da su on, specijalni tužilac Saša Čađenović i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović trebali biti ubijeni u februaru.

Bonus video: