Optuženi za šverc droge: Odloženo suđenje Đuričkoviću, Lipovini i Draškoviću

Predsjednica specijalnog vijeća sutkinja Suzana Mugoša je naredni glavni pretres zakazala za 1. novembar

6998 pregleda 26 reakcija 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Početak suđenja Milošu Đuričkoviću, Savu Lipovini, Darku Draškoviću i ostalim okrivljenima za stvaranje kriminalne organizacije, te šverca droge vrijednog oko pet miliona eura, danas je odloženo u Višem sudu u Podgorici.

Predsjednica specijalnog vijeća sutkinja Suzna Mugoša je naredni glavni pretres zakazala za 1. novembar.

"Odloženo je na zahtjev jednog jednog od branilaca okrivljenih zbog nemogućnosti da pristupi na glavni pretres usljed bolesti. Kao i zbog odsustva člana vijeća usljed prestanka sudijske funkcije", izjavila je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović.

U optužnici se između ostalog navodi da "iz rezultata dobijenih primjenom mjera tajnog nadzora i drugih razgovora obavljenih od septembra do novembra 2017. godine između Petra Živkovića i N.N. lica, zatim između Draškovića, Sava Lipovine i Ivana Jovanovića, kao i Sava Lipovine i N.N. lica, proizilazi da je Savo Lipovina imao ulogu da organizuje nabavku i prodaju droge na teritoriji Crne Gore i na međunarodnom nivou, a Živković i Drašković su imali ulogu da pronalaze kupce i prodaju drogu, dok je Jovanović bio zadužen da sakriva veće količine narkotika do dalje prodaje".

Bonus video: