Optužnica protiv Lakića i još 18 osoba

Specijalno državno tužilaštvo vjeruje da su optuženi u periodu od 2013. do 2019. godine u okviru kriminalne organizacije počinili produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa putem pomaganja

21120 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Specijalno državno tužilaštvo je u predmetu "Klap" podiglo optužnicu protiv Danilovgrađanina Dejana Lakića i još 18 osoba, koje se terete stvaranje kriminalne organizacije koja je utajom poreza i doprinosa oštetila državni budžet za 2,6 miliona eura.

Ova kriminalna grupa kroz osnivanje fiktivnih firmi i izdavanje fiktivnih računa na velike novčane iznose od po nekoliko stotina hiljada eura zahtjevala je povraćaj PDV-a koji su im odobrili osumnjičeni poreski inspektori.

"Okrivljenima se stavlja na teret da su u okviru kriminalne organizacije koja je formirana u cilju realizacije kriminalnog plana za kriminalnu organizaciju pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko 2.600.000,00", piše u saopštenju SDT-a.

Pored Lakića optužnicom su obuhvaćeni Ivan Vuković, Radomir Karadžić, Dragoslav Lakić, Bojan Bošković, Danijela Bošković, Tihomir Lakić, Vlatko Ražnatović, Radovan Terzić, Miloš Radulović, Nebojša Bulatović, Igor Ulićević, Elmir Kapetanović, Željko Filipović, Željko Vukmirović, Petar Radović, Miroslav Ćosović, Slaven Mihailović, Vladimir Miraković i devet firmi.

Specijalno državno tužilaštvo vjeruje da su optuženi u periodu od 2013. do 2019. godine u okviru kriminalne organizacije počinili produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa putem pomaganja.

Bonus video: