Ašanin tvrdi da je njega šumar napao

"Imam vidljive povrede i na glavi i na usni, kao i ljekarsku dokumentaciju koja to potvrđuje. Napad nema nikakve veze sa sječom šume, već je u pitanju stvar private prirode", tvrdi Ašanin

4954 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Redakciji "Vijesti" obratio se Miladin Ašanin iz šavničkog sela Bare reagujući na saopštenje Uprave za šume da je prvo verbalno, a zatim i fizički, nasrnuo na čuvara Danka Jakić, 29. avgusta, kao i da je bespravno sjekao šumu.

"Napadnut sam od dva lica, od šumara i od čuvara šuma, na putu ka kući. Iako su me pozvali zbog privatne stvari, njih dvojica su me sačekala u uniformi i fizički nasrnuli na mene, prvo u njihovom službenom vozilu, a zatim i izvan vozila. Imam vidljive povrede i na glavi i na usni, kao i ljekarsku dokumentaciju koja to potvrđuje. Napad nema nikakve veze sa sječom šume, već je u pitanju stvar private prirode", tvrdi Ašanin.

Prema njegovim riječima šumu nije bespravno sjekao.

"Sjekao sam u svojoj šumi, a za sječu imam potrebne papire. Oni će na sudu morati da dokažu sve što tvrde, jer sam podnio tužbu", poručio je Ašanin.

Uprava za šume saopštila je da se u mjestu Bare, u opštini Šavnik, desio incident kada je njihov čuvar šuma Danko Jakić napadnut od strane M.A. prilikom obavljanja redovnih poslovnih zadataka.

Bonus video: