Sudije još vijećaju hoće li Veljović iza rešetaka

"Povodom Vašeg zahtjeva za informacijom vezano za odluku ovog suda a po žalbi Osnovnog državnog tužilaštva Cetinje na rješenje sudije za istragu ovog suda kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora osumnjičenom Veljović Veselinu, obavještavamo Vas da tročlano vijeće ovog suda još uvijek nije donijelo odluku"

21617 pregleda 303 reakcija 8 komentar(a)
Veljović prilikom privođenja u Osnovni sud na saslušanje, Foto: Savo Prelević
Veljović prilikom privođenja u Osnovni sud na saslušanje, Foto: Savo Prelević

Tročlano vijeće Osnovnog suda na Cetinju još nije odlučilo o žalbi dostavljenoj na odluku sudije za istragu Borka Lončara da Veselina Veljovića, savjetnika za bezbjednost predsjednika države, pusti da se brani sa slobode.

To su "Vijestima" odgovorili iz Osnovnog suda na Cetinju, objasnivši da će odluku donijeti u zakonskom roku.

"Povodom Vašeg zahtjeva za informacijom vezano za odluku ovog suda a po žalbi Osnovnog državnog tužilaštva Cetinje na rješenje sudije za istragu ovog suda kojim je odbijen predlog za određivanje pritvora osumnjičenom Veljović Veselinu, obavještavamo Vas da tročlano vijeće ovog suda još uvijek nije donijelo odluku. Nakon donošenja ove odluke u zakonom predviđenom roku, o istoj će javnost biti blagovremeno obaviještena", odgovorila je savjetnca Osnovnog suda u Cetinju Tamara Lekić.

Tom sudu Osnovno državno tužilaštvo juče je dostavilo žalbu, tražeći da preinače odluku sudije Borka Lončara i doskorašnjeg direktora Uprave policije pošalju u Istražni zatvor.

Tužioci terete Veljovića da je 5. septembra na Cetinju počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Iako je sudija Lončar ocijenio da nema razloga da on bude u pritvoru, tužilaštvo smatra da Veljović ostankom na slobodi može ponoviti krivično djelo, ili uticati na svjedoke.

Bonus video: