Suđenje Premoviću iza zatvorenih vrata

Premoviću je stavljeno na teret da je 18. novembra, u večernjim satima, hicem iz službenog pištolja usmrtio svoju suprugu

7304 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Zatvoreno je za javnost suđenje službeniku sektora granične policije Crne Gore Puniši Premoviću (47) iz Berana, koji odgovara zbog ubistva supruge Ivane (39).

Tom četrdesetsedmogodišnjaku sudi se u bjelopoljskom Višem sudu.

Par dana nakon što mu je određen pritvor, Premović je upućen u kotorsku Specijalnu bolnicu za psihijatriju, na posmatranje.

Ranije je iz Višeg suda saopšteno da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, bio je u stanju neuračunljivosti, što proizlazi iz nalaza i mišljenja konzilijuma sudskih vještaka Javne zdravstvene ustanove Specijalne bolnice u Kotoru.

Okrivljeni policajac u istrazi je kazao da je popio veću količinu alkohola i da se slabo čega sjeća...

”Stigao sam iz prodavnice gdje sam tog dana pio i kada sam ušao u kuću iznerviralo me je što sjedi na krevetu sa telefonom u rukama. Kazao sam joj da bi bilo bolje da nešto uradi”, ispričao je Premović ranije pred istražnim sudijom Vladanom Đalovićem.

Tada je, prema informacijama Vijesti, kazao i da ga je iznerviralo to što supruga besposleno sjedi na kauču.

”Izašao sam u hodnik, uzeo pištolj i ispalio jedan hitac u nju”, ispričao je Premović, kojem je tog dana izmjereno 2,80 promila alkohola u krvi.

On je nakon saslušanja pao na betonsku podlogu, nakon čega mu je ukazana pomoć u bjelopoljskoj bolnici.

Premoviću je stavljeno na teret da je 18. novembra, u večernjim satima, hicem iz službenog pištolja usmrtio svoju suprugu.

Za ovo djelo, prema Krivičnom zakoniku Crne Gore, propisana je kazna od najmanje deset godina zatvora.

Bonus video: