UP: Prekršajne prijave protiv još 10 osoba zbog događanja na Cetinju

Policija je identifikovano još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju i u toku su policijsko – tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica

11145 pregleda 7 komentar(a)
Sa barikada kod Cetinja, Foto: Boris Pejović
Sa barikada kod Cetinja, Foto: Boris Pejović

Službenici Uprave policije identifikovali još sedam osoba koje su 4. i 5. septembra na Cetinju na neprijavljenom javnom okupljanju narušavale javni red i mir, kao i tri osobe koje su 12. septembra na neprijavljenom javnom okupljanju uklonile zaštitnu ogradu, saopšteno je iz Uprave policije.

Cetinjska policija je protiv Cetinjana P.M. (34), J.D. (48), R.Č. (47), I.Đ. (58), B.G. (39), J.V. (64) i D.V. (34) , podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

"Pripadnici policije su identifikovali sedam osoba koje su narušavale javni red mir na Cetinju 4. i 5. septembra na način što su uklonile zaštitnu ogradu i nakon toga kamenicama i raznim drugim predmetima gađali policijske službenike. Ova lica su se oglušila o izdata upozorenja i naređenja pripadnika policije i nastavila sa izazivanjem nereda", kazali su iz UP.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Cetinju koji se izjasnio da se u radnjama ovih osoba ne stiču elementi krivičnih djela.

Kako se navodi u saopšenju, policija je identifikovala tri osobe koje su na neprijavljenom javnom okupljanju 12. septembra na Cetinju fizički uklonile zaštitnu ogradu.

"Protiv M.G. (38), R.V. (30) i B.Đ. (31) iz Cetinja, policija je podnijela prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnih djela", kazali su.

Dodaju da je identifikovano još 57 osoba koje su učestvovale u neredima na Cetinju i da su u toku su policijsko – tužilačke mjere i radnje u odnosu na ova lica, o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

"Podsjećamo da su protiv četiri osobe već podnijete krivične prijave, protiv tri prekršajne prijave a za 12 osoba su izdati prekršajni nalozi. Službenici Uprave policije u sradnji sa nadležnim tužilaštvom nastavljaju aktivnosti na identifikaciji počinilaca prekršaja i krivičnih djela izvršenih na neprijavljenim javnim okupljanima na Cetinju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: