Katnić: Ivanović i Perović nisu nikad bili u Barjamovici

"Ako bi se popravio ovaj Ivanović onda bi mogao da dođe, a Perović je, kao profesor, vazda dobrodošao", rekao je Katnić

23870 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Katnić, Foto: Boris Pejović
Katnić, Foto: Boris Pejović

Ispitujemo da li postoje krivična djela koja su nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva, kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odgovarajući na pitanje da li je neko od učesnika protesta na Cetinju sa bilo koje strane počinio bilo koje krivično djelo.

On je objasnio i da je 4. i 5. septembra na Cetinju bio sa tri specijalna tužioca, policijskim timom, te da su bili dežurni u ODT Cetinje, jer je v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić odredio dežurstva za taj događaj.

Odgovarajući na pitanja Pobjede da li je u Barjamovici organizovao večeru sa vlasnikom Vijesti, rekao je da su u njegovom selu njegovi preci napravili crkvi u kojoj svako može da se ustoliči, ako hoće.

Moja vila napravljena je iznad Turčinove rupe, rekao je on, objasnivši da je njegov predak bio islamizovan.

"Ozbiljno mi ugrožava bezbjednost priča o vili. Kada urednik ili vlasnik Vijesti ili bilo ko drugi kaže da tamo ima vila šefovi ovih kriminalnih grupa procijene sledeće... nije mogao napraviti vilu od dva, tri, pet miliona, znači korumpiran je... i onda ovi kažu on je korumpiran", rekao je on.

Objasnivši šta se smatra vilom, Katnić je rekao da je u njegovu kuću u Barjamovici uloženo svega 30.000 eura.

Dodao je da je njegova cijena 500.000, aludirajući da je toliko nuđeno za njega.

"Kod mene u toj kući koja je otvorena za sve nikada nije došao urednk Vijesti Željko Ivanović, ni vlasnik Vijesti Miško Perović. Ako bi se popravio ovaj Ivanović onda bi mogao da dođe, a Perović je, kao profesor, vazda dobrodošao", rekao je Katnić.

"Bratstvo na Balkanu je uvijek složena situacija. Ja sam bio promoter bratstva i jedinsgtva i vidite kako se to završilo. Nadam se da se u ovom slučaju (bratstvo sa Abazovićem) neće tako završiti", rekao je Katnić odgovarajući na pitanja o odnosu sa Abazovićem.

Rekao je da Abazovićevu majku doživljava kao sestru i izvinio joj se zbog osobe koja je na Cetinju psovala.

"A njega doživljavam kao brata", rekao je on.

"U narednom periodu činjenično ću pojasniti. On (Abazović) je tas na vagi. Naš odnos jeste bratski i mi dijelimo sve vrijednosti...samo su nam načini rješavanja različiti. Ja svoj dio posla rješavam sjajno. Mislim da on ne, jer je bio na fonu onih koji su pokušavali da ugase SDT", rekao je on.

Bonus video: