Suđenje Ćatoviću za ubistvo Pavkova odloženo po 16. put: Advokat nije došao

Prema navodima optužnice , Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora

11051 pregleda 4 komentar(a)
Privođenje Lazića, Foto: Jadranka Ćetković
Privođenje Lazića, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.09.2021. 13:56h

Suđenje Elvisu Ćatoviću (32) za ubistvo Željka Pavkova iz Sombora, u bjelopoljskom Višem sudu, odloženo je danas po 16. put.

Iako je jedan od okrivljenih Ljubomir Lazić prije više mjeseci isporučen crnogorskom pravosuđu kako bi pred Višim sudom u Bijelom Polju odgovarao za pokušaj ubistva Ćatovića i nedozvoljeno držanje oružja, glavni pretres nije se mogao održati, zbog nedolaska branioca optuženog Ćatovića.

Prvih 14 ročišta odlagano jer Lazić nije bio dostupan crnogorskom pravosuđu.

On je uhapšen u Srbiji po međunarodnoj potjernici, nakon što je ilegalno prešao iz Bosne i Hercegovine u Srbiju.

15. ročište je bilo odloženo zbog štrajka advokata.

"Branilac, advokat Drago Konatar obavijestio je podneskom sud da je spiječen da prisustvuje iz zdravstvenih razloga, za šta je priložio medicinsku dokumentaciju”, saopštio je sudija Ivan Adamović.

Prema navodima optužnice, Ćatović je 13. avgusta 2018. godine, oko 23.30 sati, u neposrednoj blizini svoje porodične kuće u mjestu Potkrajci, lišio života Željka Pavkova iz Sombora.

Navodi se da je istovremeno pokušao da liši života Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna.

Ćatović je tada iz pištolja, koji je neovlašćeno nosio, ispalio više hitaca u pravcu oštećenih.

Piše da je jedan projektil pogodio Pavkova i nanio mu teške tjelesne povrede, od kojih je nastupila smrt.

Jedan projektil je pogodio Lazića i lakše ga povrijedio.

Lazić se tereti da je istog dana, na istom mjestu i u isto vrijeme u uračunljivom stanju da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima, sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića.

On je iz pištolja nepoznate marke, koji je neovlašćeno nosio i držao na javnom mjestu, ispalio više metaka od kojih je jedan Ćatovića pogodio u lijevu nadlakticu, nanijevši mu laku tjelesnu povredu.

Suđenje je zakazano za 21. i 22. septembar

Bonus video: