Damil: Nije istina da smo prevarili kupce

Budvanska kompanija “Damil” reagovala na tekst o prodaji zemlje njemačkim državljanima na primorju

6310 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvanska kompanija “Damil” odbacila je navode da je prevarila njemačke državljane koji su preko te firme kupovali zemlju na crnogorskom primorju.

”Navodi iz teksta ‘Milioni u džepu na priču o profitu na pjeni od mora, objavljenog 20. septembra u “Vijestima” su maliciozni i tendenciozni, sa namjerom da se nanese neprocjenjiva šteta ugledu naše agencije i njenom osnivaču M.D, tako da imamo obavezu i dužnost da vaše čitaoce upoznamo sa stvarnom istinom. Prije svega, navodno oštećeni nisu nasumičnim telefonskim pozivima kupovali placeve već su svi bili upoznati sa rizikom, budući da je, u toku razgovora, korišten njemački izraz “bauerwartungsland” koji označava rizik za privatna lica koja žele ostvariti profit kada neurbanizovano zemljište koje su kupovali postane urbanizovano. Navodni oštećeni nisu kupovali parcele iznad tržišne cijene nego ispod, što se vidi iz nalaza vještaka, a svi do jednoga su bili u Crnoj Gori o trošku naše agencije. Iz proste logike proizilazi pitanje: Da li je iko nasumično, telefonski, prodavao ili kupovao nekretnine a da se prethodno nije upoznao barem sa njihovom lokacijom?

Što se tiče E.P. i navodne štete koji mu je naša firma nanijela, istina je u ovom tekstu da je on kupio plac u Glavatičićima.

Ali, istina je i da su otac sin i unuk dolazili u Crnu Goru nekoliko puta, i da su bili dobro upoznati koje nekretnine kupuju. Nije istina da su predmetne nekretnine daleko od mora, nego su ili na pjeni od mora ili u njegovoj neposrednoj blizini (200-300 metara razdaljine), što je vidljivo na fotografijama koje dostavljamo u prilogu. Oni su kupili zemljište i u Glavatičićima i na Luštici, koje su prije potpisivanja kupoprodajnog ugovora lično obišli.

Da zaključimo, po nama iza cijele ove priče, zapravo, stoji pokušaj upravo bivše supruge, koja se u tekstu navodi kao svjedok, da preuzme partnere naše agencije a u svrhu čega je osnovala svoje preduzeće i na ovaj način pokušava da diskredituje našeg osnivača. U tom svom naumu, služi se svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima pa je kao što vidimo iz teksta spremna da dovede u zabludu čitavu crnogorsku javnost”, navodi se u reagovanju punomoćnika kompanije “Damil”, advokata Boška Grgurevića.

Povezani članci

20. Septembar 2021.

Milioni u džepu na priču o profitu na pjeni od mora?

Bonus video: