U septembru u PG uhapšeno 11 osoba: Krađe bicikala, cigareta, aparata, televizora, alkohola, satova...

Iz Uprave policije navode da su počinjena krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta

7945 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je danas da je tokom septembra policija u Podgorici uhapsila 11 osoba, od kojih tri maloljetne, zbog krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta i oni su uz krivične prijave sprovedeni nadležnom tužiocu, dok je u redovnom postupku podnijeta krivična prijava protiv jedne osobe.

U saopštenju se navodi da je L.R. (17) uhapšen zbog tri teške krađe na štetu osoba iz Podgorice, koje je, kako se sumnja, počinio na način što je u tri navrata, iz ulaza stambenih zgrada ukrao tri bicikla.

"Biciklo je, kako se sumnja, otuđila i N.J. (36) iz ulaza jedne stambene zgrade. Protiv nje je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršila krivično djelo krađa", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je uhapšen i S.M. (15) koji je kako se dodaje u društvu sa još jednomosobom koja je upravljala vozilom, prepriječio put oštećenom koji se nalazio u taksiju, te je iz gepeka ukrao 17 šteka različitih duvanskih proizvoda.

Iz Uprave polcicije su rekli da je zbog teške krađe izvršene u podgoričkom naselju Konik uhapšen B.B. (35).

"On je iz jedne porodične kuće otuđio glavu motora i četiri akumulatora", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije navode i da je iz jedne firme u Podgorici ukraden aparat vrijedan od oko 1.500 eura.

"Sumnja se da je izvršilac ovog krivičnog djela S.A. (27) koji je lišen slobode", piše u saopštenju.

Uprava policije je saopštila i da je takođe zbog krađe uhapšen V.K. (22).

"On je iz magacina vlasništvo jednog fizičkog lica u naselju Masline, otuđio veću količinu elektro kablova", piše u saopštenju.

Navodi se i da se "teška krađa izvršena na štetu jedne firme iz Podgorice na teret stavlja B.S. (32) i E.H. (31) koji su uz upotrebu fizičke sile provalili u prostorije ove firme i pokušali da otuđe veću količinu alkoholnih pića i jedan televizor, u čemu su spriječeni od strane policijskih službenika i lišeni slobode".

"Zbog izvršenja krađe na štetu fizičkog lica iz Podgorice lišen je slobode D.A. (74) koji je iskoristio nepažnju oštećene i iz otključanog stana otuđio novčanik u kojem su se nalazili novac i lična dokumenta", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali i da je "V.Š. (18) je u društvu sa B.L. (17) provalio u porodičnu kuću oštećenog lica odakle su otuđili tri ručna sata i ključ od putničkog motornog vozila koje je bilo parkirano u blizini kuće, a kojim su se uputili u pravcu grada".

"Oni su ovom prilikom uočeni od strane policijskih službenika, ali se nisu zaustavili na njihov znak, već se dali u bjekstvo, nakon čega su lišeni slobode. V.Š. se na teret stavlja krivično djelo oduzimanje vozila, dok se i jedno i drugo lice terete za krivično djelo krađa", navode iz Uprave policije.

U saopštenju piše i da je policija uhapsila i D.Đ. (43) zbog sumnje da je iz vozila na parkingu ukrao naočare, dioptrijske okvire, parfeme i lična dokumenta osobe iz Podgorice.

Bonus video: