Iz manastira ukrali 20 eura

"Okrivljeni je sa stola na kojem stoje svijeće uzeo makaze, dao ih maloljetnom licu i rekao mu: ‘Evo sa ovim možemo da otvorimo kutiju’ i dok je on čuvao stražu, maloljetnik je vrhom makaza odvalio bravicu na cjelivajućoj kutiji koja je bila zaključana”...

9793 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Rabrenovic
Foto: Rabrenovic

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu koju je tamošnje Osnovno državno tužilaštvo podiglo protiv okrivljenog M.R. iz te opštine, zbog krivičnog djela - teška krađa u saizvršilaštvu.

Optužnicom podignutom protiv tog Beranca predstavljeno je da je on 10. aprila 2021. godine, oko 13,30 časova, u manastiru Šudikova, zajedno sa jednim maloljetnim licem, obio cjelivajuću drvenu kutiju, vlasništvo oštećene Eparhije budimljansko-nikšićke.

”Na način što su zajedno, pješke došli do manastira, ušli u unutrašnjost, te sa stola na kojem stoje svijeće, uzeo makaze, dao ih ovom maloljetnom licu i rekao mu: ‘Evo sa ovim možemo da otvorimo kutiju’ i dok je on čuvao stražu, maloljetnik je vrhom makaza odvalio bravicu na cjelivajućoj kutiji koja je bila zaključana. Nakon što se ladica otvorila, iz unutrašnjosti su oduzeli novac u iznosu od 20,00 eura, koji su podijelili”, piše u optužnici.

Isti sud potvrdio je i optužnicu protiv E.I. iz Rožaja zbog krivičnog djela - teška krađa.

U tom aktu navodi se da je okrivljeni, u noći između 8. i 9. novembra 2019. godine, u selu Kralje u opštini Andrijevica, obio dvije kuće i garažu oštećenog B.A.

”Optuženi je podesnim sredstvom odvalio brave od ulaznih vrata kuća, ušao u unutrašnjost i iz podruma prve oduzeo dvije motorne testere marke ‘štil’ i ‘alpino’, metalni set sa gedorama i dvije manje bor mašine na baterije, marke ‘boš’, a iz spavaće sobe oduzeo ručni sat marke ‘daniel klein’, dva muška odijela, ključeve od vozila ‘micubiši pajero’, te iz kuhinje komplet šerpi, u ukupnoj vrijednosti od 1.225,00 eura. Zatim je odvalio bravu od ulaznih vrata garaže, koja je sastavni dio prve kuće, ušao u unutrašnjost, pomoću kanapa podigao druga garažna vrata i oduzeo auto ‘micubiši pajero’, u vrijednosti od 4.106,80 eura, tako što ga je sa originalnim ključem stavio u pokret, koji je prethodno oduzeo iz spavaće sobe, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u ukupnoj vrijednosti od 5.331,80 eura”, navodi se u optužnici.

Bonus video: