"zaposleni nemaju veze sa drogom, potvrdilo albansko javno tužilaštvo"

Automobil u kojem je pronađena droga na GP Sukobin u vlasništvu MUP-a Sjeverne Makedonije

Iz tog Ministartva, međutim, tvrde da njihovi službenici, koji su krenuli na obuku u Crnu Goru, nijesu ni znali da je droga u bunkeru automobila zaplijenjenog 2016. godine

27218 pregleda 206 reakcija 14 komentar(a)
Sukobin, Foto: Savo Prelević
Sukobin, Foto: Savo Prelević

Automobil u kom su prije dva dana na Graničnom prelazu Sukobin carinici i policajci pronašli skank u vlasništvu je Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije.

Iz tog Ministarstva, međutim, tvrde da njihovi službenici, koji su krenuli na obuku u Crnu Goru, nijesu ni znali da je droga u bunkeru automobila zaplijenjenog 2016. godine.

Iz crnogorskih istražnih organa "Vijestima" je potvrđeno da je droga pronađena u vozilu MUP-a Sjeverne Makedonije.

Makedonski mediji objavili su juče da taj automobil pripada Sektoru za borbu protiv organizovanog kriminala i da su u njemu bili visoki zvaničnici tamošnjeg MUP-a.

Povezani članci

22. Septembar 2021.

Na GP Sukobin zaplijenjena veća količina droge

U saopštenju makedonskog MUP piše da su zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku išli na obuku u Crnu Goru, a da su za put zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi portal Plusinfo.

Oni tvrde da je taj automobil prethodno pribavljen od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplijenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine.

"Zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova nemaju veze sa drogom i to je potvrdilo albansko javno tužilaštvo i već su vraćeni u Skoplje, a o cijelom slučaju smo obavijestili javno tužilaštvo radi daljeg postupanja i rasvetljavanja slučaja", tvrde iz makedonskog MUP-a.

Preporučujemo za Vas