Đokaj prijavljivan zbog nasilja u porodici, ODT procijenilo da nije bilo krivičnog djela

Iz Uprave policije saopšteno da je protiv Ilira Đokaja (28) 26. avgusta podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici, te da se ODT u Podgorici izjasnio "da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela"

35346 pregleda 290 reakcija 27 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Luka Zeković
Uviđaj nakon ubistva, Foto: Luka Zeković

Policija traga za Ilirom Đokajem (28) koji je osumnjičen za ubistvo nevjenčane supruge Šejle Bakje (19) i ranjavanje njenog oca Šabana (42).

Šejla Bakija ubijena je hicima iz vatrenog oružja, dok je njen otac Šaban, teško ranjen u pucnjavi na Karabuškom polju u Tuzima, 30. septembra.

"Za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija sumnjiči se I.Đ. Službenici Uprave policije preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju pronalaženja počinioca ovoga djela", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je Đokaj, od ranije poznat policiji.

"Te da su policijski službenici u odnosu na njega preduzimali službene mjere i radnje i protiv njega je 26. avgusta 2021. godine podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici. Prijavu je podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š.B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom. Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na okolnosti događaja prikupljena su obavještenja od ova dva lica. Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je Đokaj lišen slobode zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u porodici, te da je 27. avgusta priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje.

"Osim toga, protiv njega su službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave. Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje. Takođe ističemo da je značajno interesovanje u odnosu na događaj od 30. septembra iskazao predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sa kojim službenici Uprave policije ostvaruju kontinuiranu komunikaciju i saradnju", navodi se u saopštenju.

Povezani članci

30. Septembar 2021.

Tuzi: Đokaj ubio suprugu, ranio tasta?

01. Oktobar 2021.

Tinejdžerka ubijena, njen otac teško ranjen

Bonus video: