SPO uhapsio jednu osobu, navodno osumnjičen za terorizam na Cetinju

"Za sada je priveden jedino N.K, a da li će krivično djelo zbog kojeg je priveden biti prekvalifikivano, biće poznato vjerovatno već tokom dana", kazao je sagovornik "Vijesti" iz policije

31629 pregleda 269 reakcija 105 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) priveli su jutros Nena Kaluđerovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo - terorizam, povrđeno je "Vijestima" iz vrha Uprave policije.

Kaluđerović je navedeno krivično djelo navodno počinio u danima kada su 4. i 5. septembra na Cetinju organizovani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

On je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijem je čelu Milivoje Katnić.

"Za sada je priveden jedino N.K, a da li će krivično djelo zbog kojeg je priveden biti prekvalifikivano, biće poznato vjerovatno već tokom dana", kazao je sagovornik "Vijesti".

Iz Specijalnog državnog tužilaštva "Vijestima" je saopšteno da sprovode akciju na Cetinju, ali nijesu precizirali da li je i ko uhapšen.

Dio medija, koji otvoreno promoviše okupljanja grupa koje su povezane sa takozvanim "komitskum grupama", je objavio da je zbog hapšenja Kaluđerovića najavljen protest na Cetinju, pozivajući se na saopštenje grupe građana, ne navodeći gdje je to saopštenje objavljeno, niti ijedno ime iz te grupe građana.

Povezani članci

07. Oktobar 2021.

Izvještaj o Cetinju još nije gotov