Carević saslušan u ODT Cetinje

Prema nezvaničnim informacijama on je ispitivan u vezi navoda o korišćenju mehanizacije gradskih službi Budve za razbijanje barikada na Cetinju 5. septembra nakon ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija

11918 pregleda 56 reakcija 14 komentar(a)
Carević, Foto: Luka Zeković
Carević, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Opštine Budva, Marko Bato Carević saslušan je danas u cetinjskom Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT), saopštio je Vijestima rukovodilac te institucije Duško Milanović.

Prema nezvaničnim informacijama on je ispitivan u vezi navoda o korišćenju mehanizacije gradskih službi Budve za razbijanje barikada na Cetinju 5. septembra nakon ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Carević je ranije pozvan da dođe u cetinjsko ODT da da izjavu povodom krivičnih prijava koje su građani čiji su automobili oštećeni prilikom probijanja barikada na Cetinju podnijeli protiv NN lica.

Osnovna tužiteljka Sanja Radunović navela je ranije da su građani podnijeli krivične prijave protiv NN lica koje je upravljalo bagerom, a koji je navodno u Carevićevom vlasništvu, a koji je oštetio vozila parkirana na lokalnom putu koji vodi kroz naselje Donje polje.

To što je njegova mehanizacija bila angažovana na rušenju barikada na Cetinju, Carević je nedavno kazao "nije baš ponosan".

"Vidjeli ste da sam bio učesnik u svemu tome. Dobro znate, a nisam ponosan zbog svog postupka, da je angažovana mašina koja je probila barikade i uspjela da obezbijedi ustoličenje mitropolita Joanikija. Neprimjereno je i nevjerovatno koliko se pamet pomutila (Milu) Đukanoviću i njegovim saradnicima. Nakon vladavine od 30 godina ostavili su ekonomsku pustoš, a sada otimanjem crkava hoće sebi da pribave političke i ekonomske pozicije. Slažem se sa patrijarhom i podržavam sve što je rekao. Normalan um to ne može da shvati i prihvati. Vidjeli ste da smo ipak uspjeli, a uspjećemo i u narednom periodu da odbranimo srpsku crkvu i narod u Crnoj Gori", kazao je ranije Carević.

Nakon probijanja blokade više predstavnika bezbjednosnih službi sugerisalo je Careviću, da angažuje privatno obezbjeđenje, jer su takozvane komitske grupe planirale da mu zapale mehanizaciju, posebno bagere kako bi poslali poruku osvete.