"nema osnovane sumnje da su počinili krivično djelo"

SDT: Boškovića i Đurovića pustiti na slobodu

"Analizom svih prikupljenih dokaza ocijenjeno da nema osnovane sumnje da su A.B. i S.Đ. koji su prethodno, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da se navedena lica puste na slobodu"

33638 pregleda 241 reakcija 67 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) naložilo je Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) da se policijski službenici Aleksandar Bošković i Saša Đurović, koji su uhapšeni sinoć po nalogu Osnovnog državnog tužioca, puste na slobodu.

Kako se navodi u saopštenju SDT-a, "analizom svih prikupljenih dokaza ocijenjeno da nema osnovane sumnje da su A.B. i S.Đ. koji su prethodno, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da se navedena lica puste na slobodu".

U saopštenju SDT se dodaje da su povodom krivične prijave poslanika Prave Crne Gore Marka Milačića formirani su spisi predmeta protiv Zorana Lazovića (bivši pomoćnik direktora Uprave policije za sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije), zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

"U toku izviđaja po navedenoj krivičnoj prijavi ovo tužilaštvo je prikupilo određene podatke i dokumentaciju. Po krivičnoj prijavi Ministarstva unutrašnjih poslova – Državnog sekretara R.M. (Rade Milošević), koja je podnijeta 13.10.2021.godine protiv službenice Uprave policije S.I., zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet koji je 14.10.2021.godine, nakon prikupljanja određenih podatka dostavilo ovom tužilaštvu radi ocjene da li postoji krivično djelo iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva", navodi se u saopštenju.

Iz SDT-a su rekli da su postupajući po prijemu navedenih spisa, dali nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da uzme izjavu od Enisa Bakovića, bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, te da su zatražili određenu dokumentaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

"Analizom svih prikupljenih dokaza ocijenjeno da nema osnovane sumnje da su A.B. i S.Đ. koji su prethodno, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odjeljenju da se navedena lica puste na slobodu. Istovremeno obavještavamo javnost da će Specijalno državno tužilaštvo u navedenom predmetu koji je objedinjen, nastaviti postupak izviđaja i prikupljanje neophodnih podataka i dokaza, i o rezultatu istih blagovremeno obavijestiti javnost", zaključuje se u saopštenju SDT-a.

Preporučujemo za Vas