reagovao na izjavu potpredsjednika vlade

Šaranović: Bestidni napadi Abazovića, pokušava da optuži Popović za navodno uništavanje slučaja ubistva Jovanovića

"Svaki građanin Crne Gore danas mora da se zapita da li postoji ijedna država na svijetu u kojoj osumnjičena lica ili osuđeni umjesto tužiocima članovima Vlade daju navodne dokaze"

27291 pregleda 181 reakcija 76 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Demokratska Crna Gora saopštila je da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović "pokušava da optuži" poslanicu te partije Zdenku Popović "za navodno uništavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića", te da je to "dokaz da licemjerstvo nekih nema granica".

Abazović je danas kazao da neće zbog istrage reći koga je posjetio u spuškom zatvoru, ali je rekao da je sa tom osobom razgovarao u vezi ubistva Duška Jovanovića i da je o svemu obavijestio tužilaštvo, sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbjednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija i porodicu ubijenog urednika "Dana".

"Kome je u interesu da spriječi rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića moraće da odgovori javnosti. Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura", naveo je Abazović u izjavi za "Vijesti".

"Bestidni napadi Abazovića na poslanicu Demokrata Zdenku Popović koja je prije dva dana pitala ko je posjetio viskorangiranog kriminalca u Spužu i na osnovu čije odluke, a o čemu bruji mala Crna Gora već mjesecima i što je poznato velikom broju ljudi, a kojim Abazović pokušava da optuži kolegnicu Popović za navodno uništavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića je dokaz da licemjerstvo nekih nema granica. I koje je identično informerskoj vijesti gnusnim i bljutavim lažima o snimcima, čiji je promoter bio Dritan Abazović. Ovo je i pravni i politički presedan nezabilježen u bilo kojoj uređenoj zemlji, a koji nažalost odveć podsjeća na "legendarno" ponašanje Čedomira Jovanovića koji je takođe išao po zatvorima i nezakonski i neustavno preuzimao ulogu tužioca", navodi se u reagovanju poslanika Demokrata Danila Šaranovića.

Dodao je i da je "poznato svakom šta je to antiinstitucionalno divljanje donijelo Srbiji".

"Samo neko bez trunke osjećaja odgovornosti i stida može da izrekne ovakve gnusne optužbe na račun poslanice Popović i posluži se ovakvim trikovima kako bi pobjegao od nezgodnih pitanja i još nezgodnijih sopstvenih uloga. Ovo je dokaz na šta je sve neko spreman i koliko su pojedinci izgubili svaki kompas. Izvoli koordinatore službi bezbjednosti, podnesi krivičnu prijavu protiv bilo kog funkcionera Demokrata ako je učinio bilo koje krivično djelo u bilo čemu. Ne čekaj ni časa", naveo je Šaranović.

Poslanik Demokrata je naveo i da "svaki građanin Crne Gore danas mora da se zapita da li postoji ijedna država na svijetu u kojoj osumnjičena lica ili osuđeni umjesto tužiocima članovima Vlade daju navodne dokaze".

"Pomoći ćemo: u Evropi zasigurno ne postoji, dok za Južnu Ameriku nismo sasvim sigurni", kazao je Šaranović.

On je dodao da je "baš zbog ovakvih stvari i praksi ovom društvu neophodno nezavisno Tužilaštvo".

"A ne partijski tužioci koji će iz zatvora da pusti jedne, a druge shodno interesima da uvale u zatvor kao što je to decenijama radio bivši režim, pa nas ne bi začudilo da pojedini budu više, recimo na navodnom liječenju u KBC-u, nego u Spužu. Kome danas nije jasno zašto se sa praksama mafiokratskog bivšeg režima mora raskrstiti po svaku cijenu na način što će se formirati nezavisne institucije koje neće zavisiti od bilo koje partije ili neformalnog centra moći, neće mu biti nikada jasno", naveo je Šaranović.