Peruničić će se braniti sa slobode

"Prilikom iznošenja odbrane osumnjičeni se izjasnio na sve navode iz krivične prijave i odgovarao na pitanja specijalnog tužioca, pa je nakon saslušanja ocijenjeno da nema zakonskih osnova u smislu čl.175 Zakonika o krivičnom postupku, za zadržavanje navedenog lica", saopšteno je iz SDT

60368 pregleda 141 reakcija 88 komentar(a)
Peruničić, Foto: Savo Prelević
Peruničić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2021. 12:39h

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Peruničić, braniće se sa slobode, potvrđeno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Peruničić je jutros priveden u SDT na saslušanje zbog sumnje da je u vrijeme njegovog mandata ANB prisluškivala specijalne tužioce.

Peruničić je uhapšen juče.

Povezani članci

21. Oktobar 2021.

Uhapšen Dejan Peruničić

Iz SDT je saopšteno da je protiv Peruničića podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

"Zbog interesovanja više medija obavještavamo javnost da je u predmetu Specijalnog državnog tužilašva formiranom protiv D.P., podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, a navedeno lice je lišeno slobode, i u zakonskom roku 22.10.2021.godine privedeno na saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu, u svojstvu osumnjičenog. Prilikom iznošenja odbrane osumnjičeni se izjasnio na sve navode iz krivične prijave i odgovarao na pitanja specijalnog tužioca, pa je nakon saslušanja ocijenjeno da nema zakonskih osnova u smislu čl.175 Zakonika o krivičnom postupku, za zadržavanje navedenog lica", piše u saopštenju SDT.

Na jučerašnjoj pres konferenciji SDT, tužilac Miroslav Turković kazao je da je Peruničić osumnjičen da je prisluškivanjem kancelarije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

TV Vijesti nedavno je objavila da je u Katnićevoj kancelariji prošle sedmice pronađen uređaj za prisluškivanje.

Katnić je juče kazao i da istražuju da li je smrt bivšeg visokog funkcionera tajne policije Luke Bulatovića povezana sa aferom prisluškivanje.

Bonus video: