"Interpol odbio Katnićevu reviziju, omogućiti Kneževiću da iznese saznanja o kriminalnim aktivnostima Mila Đukanovića"

"Mi ćemo kao odbrana reviziju koja je odbijena koristiti kao relevantan dokaz na okolnost da su postupci protiv Duška Kneževića politički motivisani i da mu je nezakonito oduzeta imovina velike vrijednosti, a ove okolnosti su od posebnog značaja za postupak pred Vašingtonskom arbitražom koja je u toku. Pred navedenom arbitražom u Vašingtonu odštetni zahtjev Duška Kneževića prema Crnoj Gori iznosi skoro 700 miliona eura, a navedeni iznos predstavlja iznos štete koju su kriminalnim aktivnostima i bezumnim postupcima prouzrokovali Milo Đukanović i Milivoje Katnić"

12619 pregleda 6 komentar(a)
Zdravko Đukanović, Foto: Savo Prelević
Zdravko Đukanović, Foto: Savo Prelević

Branilac biznismena Duška Kneževića, advokat Zdravko Đukanović saopštio je danas da je Interpol odbio reviziju glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića i dodaje da "nema potjernica u odnosu na Kneževića".

"Ovim putem obaveštavamo javnost da je dokument koji je advokat Duška Kneževića, Toby Cadman, primio 20.10.2021. godine, a koji se odnosi na ponovljeni zahtev Nacionalnog Centralnog Biroa Crne Gore prema Interpolu, za reviziju Odluke donete tokom 113. sednice održane 30. juna 2020. godine, zapravo odluka Komisija Interpola, koja je još jednom donijela Odluku u korist Duška Kneževića", istakao je Đukanović u saopštenju.

On je dodao da je "Komisija Interpola na 118. sjednici odžanoj od 11. do 15. oktobra 2021. godine proučila nove zahtjeve i informacije dostavljene od strane NCB Crne Gore i nakon pažljive i detaljne analize zaključila, da uzevši u obzir informacije koje su joj bile dostavljene, nema osnova, niti potrebe za međunarodnom policijskom saradnjom preko Interpola u postupcima protiv Duška Kneževića".

"Podsjećanja radi, Interpol je prošle godine ukinuo tri crvene potjernice raspisane na zahtjev Crne Gore, a protiv Duška Kneževića, sa obrazloženjem da optužbe protiv njega imaju pretežno političku dimenziju, i da je Duško Knežević žrtva političkog progona. Odbrana Duška Kneževića posebno naglašava da je reviziju koja se odnosi na zahtjev Interpola da se ponovo ispita odluka o ukidanju potjernica napisao i predao Milivoje Katnić, koji nikako ne želi da se pomiri i da prihvati kao relanost činjenjicu da pred relevantnim međunarodnim policijskim institucijama ne mogu da prođu njegove neosnovane potjernice koje predstavljaju skup spletki i podmetanja i organizovanog političkog progona po nalogu Demokratske partije socijalista (DPS)", poručio je Đukanović.

On je kazao da odbrana Kneževića "očekuje da u najkraćem roku nadležno SDT u Podgorici rasterećeno bremena koje mu je nezakonitim postupcima nametnuo Milivoje Katnić, i koji konstantno urušava kredibiltet tog tužilaštva, ukine nacionalnu potjernicu u odnosu na Duška Kneževića i omogući mu da se u postupcima pred nadležnim Višim sudom u Podgorici brani sa slobode i iznese svoja saznanja o kriminalnim aktivnostima Mila Đukanovića (predsjednik Crne Gore i DPS)".

"Mi ćemo kao odbrana reviziju koja je odbijena koristiti kao relevantan dokaz na okolnost da su postupci protiv Duška Kneževića politički motivisani i da mu je nezakonito oduzeta imovina velike vrijednosti, a ove okolnosti su od posebnog značaja za postupak pred Vašingtonskom arbitražom koja je u toku. Pred navedenom arbitražom u Vašingtonu odštetni zahtjev Duška Kneževića prema Crnoj Gori iznosi skoro 700 miliona eura, a navedeni iznos predstavlja iznos štete koju su kriminalnim aktivnostima i bezumnim postupcima prouzrokovali Milo Đukanović i Milivoje Katnić", zaključio je Đukanović.

Bonus video: