osumnjičen za oružanu pljačku u nikšiću

ATV: Albijanić pušten na slobodu, Tužilaštvo Crne Gore nije tražilo određenje pritvora

Iz trebinjskog Tužilaštva kazali da su postupajući po zamolnici Višeg državnog tužilaštva Crne Gore saslušali Albijanića i izvršili pretres kuće i vozila

39088 pregleda 222 reakcija 52 komentar(a)
Sa mjesta pljačke, Foto: Svetlana Mandić
Sa mjesta pljačke, Foto: Svetlana Mandić

Stojan Albijanić, koji je uhapšen preksinoć u Bileći, pušten je na slobodu, potvrđeno je za ATV u trebinjskom Tužilaštvu.

Kako prenose, on je pušten na slobodu jer Tužilaštvo Crne Gore nije tražilo određenje pritvora.

"Tužilaštvo je postupajući po zamolnici Višeg državnog tužilaštva Crne Gore od 21.10.2021. godine u svojstvu osumnjičenog saslušali lice S.A. iz Bileće zbog počinjenog krivičnog djela Kriminalno udruživanje iz člana 401. stav 4. u vezi sa stavom 1. KZ Crne Gore. Takođe, postupajući po navedenoj zamolnici izvršeni su pretresi kuće i vozila koje koristi osumnjičeni S.A., kojom prilikom su oduzeti određeni predmeti koji će biti dostavljeni Višem državnom tužilaštvu Crne Gore", rekao je Srđan Vukanović portparol Tužilaštva Trebinje.

Albijanić je priveden u Bileći zbog sumnje da je počinio krivično djelo "razbojništvo".

"Policijski službenici policijske stanice Bileća, dana 20.10.2021. godine lišili su slobode lice S.A. iz Bileće, zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Razbojništvo". Pripadnici PU Trebinje postupajući po naredbi Okružnog suda u Trebinju, izvršili su pretres kuće, pomoćnih prostorija i vozila koje koristi lice S.A., te tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti tragovi koji mogu poslužiti u rasvjetljavanju krivičnog djela Razbojništvo, koje se dogodilo istog dana u Nikšiću u Crnoj Gori", rečeno je iz PU Trebinje.

Do oružane pljačke u Nikšiću došlo je 20. oktobra oko devet sati, kada su naoružani napadači presreli vozilo koje prevozi novac i tom prilikom ranili radnika obezbjeđenja, dok su ostale radnike poprskali biber sprejom.

Radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50) je naknadno preminuo.

Pljačkaši su terencem BiH tablica pobjegli u nepoznatom pravcu i za sada se ne zna koliko su novca odnijeli.

Preporučujemo za Vas