SDT: UK razmatra izručenje Kneževića, Interpol odlučio da nema osnova da se razmatra zahtjev za reviziju

"Sudovi u Ujedinjenom Kraljevstvu donijeli su odluku o odbijanju zahtjeva D.K. za promjenu kaucije za odlazak na Kipar, te mu nije dozvoljeno da napusti teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, što su razlozi za neodlučivanje po zahtjevu"

12460 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je danas da je Komisija Interpola u slučaju biznismena Duška Kneževića donijela odluku da nema osnova/svrhe da razmatra zahtjev NBC Crne Gore za reviziju u ovoj fazi, jer kako dodaju, vlasti Ujedinjenog Kraljevstva razmatraju izručenje Kneževića koji je pod zabranom napuštanja te zemlje.

Kneževićev branilac, advokat Zdravko Đukanović saopštio je ranije danas da je Interpol odbio reviziju glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića i dodao da nema potjernica u odnosu na Kneževića.

"Povodom različitih tumačenja u medijima odluke Komisije za kontrolu INtERPOL-ovih spisa u slučaju protiv D. K. obavještavamo javnost da je Komisija nakon analize svih činjenica i podataka donijela odluku da nema osnova/svrhe da Komisija razmatra zahtjev NBC Crne Gore za reviziju, u ovoj fazi, jer vlasti Ujedinjenog Kraljevstva razmatraju izručenje D.K. koji je istovremeno pod zabranom napuštanja te zemlje", ističe se u saopštenju SDT.

Iz SDT su dodali da "Komisija smatra da je u ovoj fazi postupka prerano provjeravati jesu li ispunjeni uslovi za reviziju shodno zahtjevu koji je podnijet od strane NBC Crne Gore zbog činjenice da je Komisija utvrdila da su sudovi u Ujedinjenom Kraljevstvu donijeli odluku o odbijanju zahtjeva D.K. za promjenu kaucije za odlazak na Kipar, te mu nije dozvoljeno da napusti teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, što su razlozi za neodlučivanje po zahtjevu".

Bonus video: