Abazović: Ako je logika da je Peruničić jedini krivac za prisluškivanje Katnića, ja u to ne vjerujem

On nije želio da komentariše materijal prezentovan na tajnoj sjednici, ali da vjeruje da su na neki način povezani prisluškivanje Katnića i samoubistvo bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića.

59276 pregleda 55 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nakon skoro sedam i po sati saslušanja, završena je sjednica Odbora za bezbjednost, a poslanici su jednoglasno usvojili zaključak o bezbjednosnoj situaciji u zemlji.

Nakon sjednice glavni specijalni tužilac Milovje Katnić, v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić, šef Specijalnog policijskog tima Dragan Radonjić, i šef tajne službe Dejan Vukšić su izašli sa saslušanja, ali nisi željeli da daju nikakve izjave.

Milovoje Katnić je samo kratko izjavio da je umoran za izjave.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović je kazao da ako je logika da je bivši šef Agencije za nacionalnu bezbjednost (Dejan Perunićić) jedini krivac za prisluškivanje, on u to onda ne vjeruje.

"Građani neka vrednuju da li ovo što neko radi ima elemenatarne logike", rekao je on.

On nije želio da komentariše materijal prezentovan na tajnoj sjednici, ali da vjeruje da su na neki način povezani prisluškivanje Katnića i samoubistvo bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića.

Pojasnio je da je moguće da Bulatović psihički nije mogao da izdrži nezakonitosti iz ranijeg perioda.

Kazao je da nije siguran da je Bulatović razotkrio neku afereu, pa ni prislušlivanje Katnića.

Milan Knežević, predsjednik Odbora, je kazao da će Abazović kada se adaptira na vremensku razliku, jer je tek stigao iz posjete SAD, shvatiti da Crna Gora nije bezbjedna.

Član odbora Raško Konjević kazao je da je to skupštinsko tijelo prihvatilo inicijativu SDP-a za kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac, kao i njegovu inicijativu da opdu u kontrolnu posjetu ANB-u.

Konjević je rekao i da je na sastanku bilo riječi o posjeti Abazovića jednom pritvoreniku i da je dogovoreno da potpredsjendik Vlade, slzžbenu zabilješku sačinjenu nakon razgovora sa tom osobom dostavi Kneževiću koji će nbakon toga odlučiti da li će održati posebnu sjednicu samo na tu temu

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu saslušavao je danas potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića i glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, povodom dešavanja u bezbjednosnom sektoru. Na saslušanje su došli i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejana Vukšića i šef specijalnog policijskog odjeljenja Dragana Radonjića.

Bonus video: