Milutinović tvrdi da su mu podmetnuli 42 kg droge

Počelo i završeno suđenje Draganu Milutinoviću (27), zbog prevoza droge iz Crne Gore u Srbiju

12273 pregleda 9 komentar(a)
Milutinovića juče sprovode na suđenje -, Foto: Jadranka Ćetković
Milutinovića juče sprovode na suđenje -, Foto: Jadranka Ćetković

Nisam imao pojma da se u autu koje sam vozio, i koje je samo formalno registrovano na mene, nalazi marihuana, kazao je državljanin Srbije Dragan Milutinović (27).

On je to rekao juče u Višem sudu u Bijelom Polju preko kojim odgovara zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U vozilu marke “BMW 3X” kojim je upravljao 27. marta, prema optužnici, pronađeno je 86 pakovanja droge u specijalno izrađenom bunkeru ispod poda vozila, u zoni prednjih i zadnjih sjedišta.

Policija je oko 42 kilograma “trave” pronašla tokom pretresa njegovog automobila na graničnom prelazu Dračenovac.

”U Nikšiću sam od jednog nepoznatog lica kupio duvan i nisam imao pojma da se radi o marihuani. Vozilo koje vozim pripada drugom licu, i samo se formalno vodi na mene”, ispričao je Milutinović, negirajući da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

U završnim riječima tužiteljka Milica Rmandić, kazala je da je optužnica dokazana svim izvdenim dokazima.

”Optuženi se branio da je da nije znao da se radi o marihuani, već da je sa NN licem dogovorio da mu od Nikšića do Beograda preveze duvan. Takva odbrana je neosnovana, što se može zaključiti iz činjenica koje je iznio optuženi. Njegova izjava da ne zna ime lica koje je kupilo vozilo, čiji je navodno samo formalno vlasnik je neobjektivna i neuvjerena, kao i izjava da je u Nikšiću po dolasku ostavio oktljučano vozilo”, kazala je tužiteljka.

Dodala je da je nesporno da je u dva bunkera u vozilu kojim je upravljao pronađeno 41,9 kilograma droge.

Njegov pravni zastupnik, advokat Milorad Vlahović kazao je u završnim riječima da nema mjesta umišljaju optuženog zbog čega optužnica nije dokazana.

”Zbog toga predlažem oslobađajući presudu i ukidanje pritvora”, kazao je Vlahović.

Tužiteljka se usprotivila ukidanju pritvora, jer se radi o stranom državljaninu, a zatražila je i oduzimanje sredstva za izvršenje krivičnog djela - odnosno vozila “BMW”.

Prema optužnici, Milutinović je 27. marta, oko 11:30 časova, neovlašćeno radi prodaje, iz Crne Gore u Srbiju prevozio 41,9 kg marihuane, upakovane u 86 pakovanja, preko graničnog prelaza Dračenovac kod Rožaja.

Presuda će biti izrečena 29. oktobra.”...

Bonus video: