Radulović sad tvrdi da je vidio Miloševića kako puca

"Spušta se staklo vozača i prepoznajem Mašanovića, jer je podigao masku, a prepoznao sam i Maria Miloševića na mjestu suvozača, koji se nagao preko Mašanovića i pucao u našem pravcu..."

32065 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Svjedok oštećeni Milorad Đ. Radulović iz Cetinja, saopštio je juče da je prepoznao Marija Miloševića u noći kada je iz vatrenog oružja pucao i ubio njegovog prijatelja Radomira Đuričkovića na Cetinju.

To je saopštio u podgoričkom Višem sudu, u nastavku suđenja za taj zločin iz oktobra 2016. godine.

Na saslušanju u istrazi pred Višim državnim tužilaštvom, on nije pominjao te detalje.

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić - da su 10. oktobra 2016. zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog - Radulovića.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni kupili "reno megan" iz kojeg su pucali na Cetinjane.

"Ušao sam u džip bijele boje kod Radomira Đuričkovića i sjeo na mjesto suvozača. Počela je po malo kiša da pada. Ulična rasvjeta je pomalo radila. On je sjeo na mjesto vozača i gledao u telefon. Krenuo je u suprotnu traku za njegov smjer kretanja, da bi odmah zatim iz pravca Konobe i Distribucije, naišlo je auto. Blicalo je nekoliko puta prema nama. Radomir je prokomentarisao: 'Koje su ovo džukele'. Rekao sam da nemam pojma. Ovo auto je bio indigo plave boje, francuske proizvodnje, zatamnjenih stakala, bez rotkapni, sa alu felmama - petokrake. Krenulo je da se vraća unazad. Zaustavilo se na dva metra od nas. Prednji lijevi dio Đuričkovićevog džipa je bio uz prednji dio toga auta. Vidim da se neka osoba, sa fantomkom na glavi i velikim prorezima za oči, sa mjesta suvozača, provlači kroz staklo i preko haube puca na Đuričkovića... Čuo sam dva pucnja, a zatim je bilo još nekoliko serija po nekoliko hitaca", izjavio je svjedok Radulović.

Dodao je da se sve brzo dešavalo, a da se vozilo iz kojeg je pucano, naišlo paralelno sa džipom.

"Spušta se staklo vozača i prepoznajem Mašanovića, jer je podigao masku, a prepoznao sam i Maria Miloševića na mjestu suvozača, koji se nagao preko Mašanovića i pucao u našem pravcu... Rekao bih da je to bio neki jači kalibar. I Mario je takođe podigao masku sa lica. Shvatio sam da su htjeli da vide jesmo li gotovi", izjavio je svjedok.

U iskazu 2016. godine, svjedok nije naveo da je Milošević pucao. Danas je sudu objasnio da se plašio od Maria Miloševića, da ga je strah. Dodao je da je odbio vansudsku zaštitu, što je konstatovano na saslušanju u martu 2020.

U optužnici piše da su okrivljeni 10. oktobra na Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske, u blizini lokala "Konoba", krenuli kanjegovom vozilu, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo.

"U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana", navodi se u tužilačkom aktu.

Bonus video: