Čanak dao iskaz u policiji po zamolnici nadležnih organa Crne Gore

Kako je saopšteno iz LSV, Čanku je predočeno da je protiv njega NVO "Alternativa" podnijela krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja

6773 pregleda 14 komentar(a)
Čanak na Cetinju, Foto: Boris Pejović
Čanak na Cetinju, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je dao iskaz u novosadskoj policiji, po zamolnici nadležnih organa Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju LSV, Čanku je tom prilikom predočeno da je protiv njega NVO "Alternativa" podnijela krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Lider LSV je rekao da je na teritoriju Crne Gore ušao 3. septembra, a napustio je tri dana kasnije, prenosi N1.

"Po ovom pitanju ne želim ništa posebno da izjavim, jer je ovdje izmišljena organizacija koja služi tome da se ja, ako je moguće, zastrašim i izložim neprijatnostima zato što sam dao podršku prijateljima u Crnoj Gori da sačuvaju mir i bezbjednost u svom gradu Cetinju. To je besramna haranga na drugačija mišljenja i zato će njeni inicijatori i njihovi surabotnjici u Republici Srbiji kad-tad odgovarati. Ovom prilikom nije dostavljena krivična prijava, a navodi koji su mi predočeni su netačni i neistiniti. Protiv mene su krivičnu prijavu na istu temu u Srbiji podnijeli i tzv. Dveri, a glavni zastupnik ove škole mišljenja je Ivica Dačić. Kada na kraju pogledam ko to vodi kampanju protiv mene, potpuno je jasno da sam na pravoj strani“, poručio je Čanak.

O razgovoru Čanka sa policijom je vođena i službena bilješka, dodaje se.

Bonus video: