Krivično procesuirane četiri osobe: Krađe, trgovina drogom, lažno prijavljivanje

Iz Uprave policije su rekli da je kod R.R.iz Bara pronađeno jedno pvc pakovanje sa marihuanom ukupne mase 31,6 grama i 109 tableta sa liste opijata

3839 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Policija je krivično procesuirala četiri osobe zbog krađa, zloupotrebe droga i lažnog prijavljivanja, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je policija u Baru u naselju Ilino, u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojnih droga, kontrolisala R.R. (29) iz Bara.

"Kod njega je pronađeno jedno pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne mase 31,6 grama i 109 komada tableta sa liste opijata", ističe se u saopštenju. Po nalogu tužioca iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici R.R. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je policija u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv S.R. (47) zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

On je, kako se sumnja, ukrao putničko vozilo koje je nakon toga prodao u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Iz Uprave policije su rekli i da će krivično odgovarati i D.C. (39) iz Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo lažno prijavljivanje.

Kazali su i da je D.C. u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Bar izjavio da je nad njim izvršeno razbojništvo, te da su mu, njemu dvije nepoznate osobe ukrale 790 eura.

"Pripadnici policije su došli do sumnje da se ovaj događaj nije desio. Upoznat je nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo lažno prijavljivanje, te je protiv D.C. podnijeta krivična prijava", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli i da je podnijeta krivična prijava i da je uhapšen N.A. (32) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na štetu jedne osobe iz Ulcinja tako što joj je iz otključanog vozila ukrao torbu sa stvarima i novcem.

"Kako se sumnja, on je koristeći nepažnju oštećene, iz otključanog vozila otuđio torbu sa ličnim stvarima i novcem u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.