Pucnjava na Adi i dalje pod velom tajne

Nema pomaka u istrazi kada je prije više od godine meta snajpera navodno bio član kriminalne organizacije pokojnog Baranina

34107 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Suzana Ganić
Foto: Suzana Ganić

Ni nakon više od dvije godine istražitelji ne mogu da sklope kockice i riješe misteriju pucnjave na Adi kada je meta snajpera navodno bi član kriminalne organizacije pokojnog Alana Kožara, čiji je identitet poznat našoj redakciji.

”Obavještavamo vas da nema novih detalja u postupku izviđaja u slučaju pucnjave na Adi Bojani u odnosu na podatke i obavještenja koja smo vam dali prilikom vašeg prethodnog obraćanja”, stoji u odgovoru ulcinjskog tužilaštva.

Istraga tapka u mjestu jer, kako su Vijesti ranije objavile, potencijalni oštećeni tvrde da ne znaju ništa o tom slučaju.

Zbog odbijanja saradnje, jedino što istražitelji zasad mogu da zaključe jeste da je ukradeni automobil u makadamskoj ulici preko puta ostrva, tog 2. avgusta 2019. godine, slučajno zapaljen.

Istražitelje dodatno zbunjuje i činjenica da na licu mjesta ni nakon detaljne pretrage, nijesu mogli da pronađu čauru navodno jednog ispaljenog metka iz snajpera.

”Sve je stalo nakon izvršenih vještačenja koja sama ne mogu dovesti do izvršioca djela. Lica za koja se pretpostavlja da su bili meta, smatraju da to sve nema veze sa njima a sa njihovim takvim stavom iako možda ne govore istinu, samo se može zaključiti da je auto tu slučajno zapaljeno a zapravo je bilo namijenjeno ko zna za koju drugu akciju”, rečeno je tada Vijestima u tužilaštvu.

Vještačenja DNK, PEH i balistike bila su onemogućena zbog totalnog uništenja matrerijala u vatri.

Istragu je dodatno otežala i činjenica je da tog dana, ljudi koji su bili u okolnim kućicama na obalama rijeke, nijesu znali nikakve informacije interesantne istražiteljima.

Rezultate nijesu dala ni naknadna vještačenja izuzetih snimaka sa video kamera, u koja su polagane nade za moguće pomake u istrazi.

Kako je “Vijestima” tada ispričalo više sagovornika iz istrage, nepoznati napadač došao je do parkiranog automobila sa suprotne strane ostrva, u kojem ga je čekalo pripremljeno oružje.

Ta osoba potom je ispalila hitac iz automatske puške sa snajperom, ali je promašila metu. Napadač navodno nije pucao drugi put, već je oružje ubacio u parkirani “reno megan” i sve skupa zapalio.

Drugi izvor “Vijesti” kazao je da je automobil “reno megan” ukraden u Srbiji, a da su ulcinjske registarske oznake koje su bile na njemu - takođe bile otuđene.

Iz Uprave policije tada je zvanično saopšteno da forenzičari vještače snajper i “škorpion”, koji su 2. avgusta pronađeni u zapaljenom vozilu na Adi Bojani.

”Vatreno oružje koje je pronađeno u zapaljenom vozilu upućeno je na vještačenje, kao i ostali predmeti i tragovi izuzeti sa lica mjesta tokom uviđaja. Dana kada je vozilo zapaljeno i dana koji su mu prethodili, nije registrovano nijedno krivično djelo koje bi se moglo povezati sa upotrebom oružja koje je pronađeno u zapaljenom vozilu”, saopštili su tada iz policije.

Ni traga od BMW-a

Inspektori još tragaju za nepoznatim osobama koje su u popodnevnim satima 8. septembra, na parkingu kupališta Marbuena na Velikoj plaži u Ulcinju, ukrali metalik crni BMW 5, kosovskih oznaka 01777BS, vlasništvo Mentora Mehmetija (38) iz Prištine.

”Izviđaj u predmetu krađe vozila BMW na Velikoj plaži je u toku, odnosno u toku su analize kretanja i komunikacija lica za koja postoje indicije da mogu imati veze sa predmetnom krađom”, saopšteno je Vijestima u ODT Ulcinj.

”U toku su analize kretranja i kontakata više lica, za koja se pretpostavlja da mogu imati veze sa tim događajem”, saopšteno je “Vijestima” iz tužilaštva.

Mehmeti je u policiji ispričao da je, prije nego što mu je ukraden automobil, tog dana primijetio tri momka koji su ga “sumnjivo gledali”.

On je oko 14 h pošao da uzme nešto iz auta kada ga je pomjerio pola metra naprijed zbog sunca, a zatim zaključao i provjerio.

Kada se vraćao, primijetio je BMW crne boje sa karbon pločicama na farbi i vozača koji je bio vani. Nije obraćao pažnju na tablice.

Oko 17 časova, kada su krenuli nazad u apartman, na parkingu nije bilo njegovog vozila. Na tom mjestu bio je parkiran bijeli “reno megan” bijele boje.

U izjavi policiji, pojasnio je da ima dva ključa od automobila - jedan kod sebe i drugi dobro sakriven u kući u Prištini.

Bonus video: