određen pritvor

Banjaluka: Uhapšeni Zolak i Albijanić, osumnjičeni za oružanu pljačku i ubistvo u Nikšiću

Pritvor je određen na predlog Republičkog javnog tužilaštva RS i to po zamolnici crnogorskog pravosuđa, dok se ne steknu uslovi za ekstradiciju osumnjičenih

38998 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Stojanu Albijaniću iz Bileće i Petru Zolaku iz Laktaša zbog sumnje da su učestvovali u oružanoj pljački pošte u Nikšiću 20. oktobra, u kojoj su maskirani razbojnici ubili radnika obezbjeđenja Ljubišu Mrdaka i navodno ukrali oko 400.000 eura.

Pritvor je određen na predlog Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i to po zamolnici crnogorskog pravosuđa, dok se ne steknu uslovi za ekstradiciju osumnjičenih.

"Sudija je odredio pritvor P.Z. i S.A. zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo pri izvršenju razbojništva", saopšteno je iz Okružnog suda u Banjaluci.

Pojašnjavaju da da je pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili saučesnike.

Albijanić je već u prvim danima istrage uhapšen u Bileći, ali mu tada nije zatražena mjera pritvora.

Zbog sumnje da je učestvovao u razbojništvu, ranije je uhapšen Nikšićanin Mitar Knežević, koji je u pritvoru u Spužu.

Podsjetimo, nakon oružane pljačke, razbojnici su pobjegli do mjesta Grebice, gdje su zapalili džip "nisan" koji su koristili za pljačku, a za koji je utvrđeno da je 8. septembra ukraden u Derventi.