Sedam osoba pod istragom za razbojništvo u kojem je stradao Mrdak

Pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori, kao i destine u BiH, ali i da je u cilju identifikacije izuzet video nadzor sa 250 kamera, kao i da su preduzete druge brojne mjere i radnje

65337 pregleda 24 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Sedam osoba obuhvaćena su naredbom o sprovođenju istrage zbog razbojništva u kom je stradao Ljubiša Mrdak.

To je kazala viša tužiteljka Maja Jovanović na pres konferenciji Uprave policije, dodajući da se svima na teret stavlja ubistvo u saizvršilaštvu.

Ona je istakla da su rezultati na rasvjetljavanju razbojništva u kom je smrtno stradao Mrdak, postignuti zahvaljujući izvrsnoj saradnji sa kolegama iz Bosne i Hercegovine.

Jovanović je zamolila predstavnike medija da preuranjenim objavljivanjem informacija ne kvare istragu.

Objasnila je i da su četvorica osumnjičenih u pritvoru - dvojica u Crnoj Gori, a dvojica u BiH, a da će za ostalim osumnjičenima biti izdata potjernica.

Govoreći o tom teškom krivičnom djelu, predstavnik CB Nikšić Radovan Radulović kazao je da je jedan projektil pogodio Mrdaka.

Obajsnio je i što je sve učinjeno da se rasvijetli to krivično djelo.

Kazao je da je pretresano i provjereno na desetine stanova u Crnoj Gori, kao i destine u BiH, ali i da je u cilju identifikacije izuzet video nadzor sa 250 kamera, kao i da su preduzete druge brojne mjere i radnje.

Istražitelji su utvrdili da je ta grupa od jula pripremala razbojništvo M. K. i R. S. iz Budve, porijeklom iz Banja Luke i A. S. kazao je Lazar Šćepanović iz kriminalističke policije.

Dodao je da policija traga za M. N, S. S. i B. D.

Radovan Radulović iz Kriminalističke policije CB Nikšić zahvalio se porodici Ljubiše Mrdaka i poručio građanima Nikšića da će CB Nikšić učiniti sve da sačuva mir.

Lazar Šćepanović
Lazar Šćepanovićfoto: Luka Zeković

Šćepanović je, odgovarajući Vijestima, rekao da je od sedam osumnjičenih pet državljana BiH, a dva crnogorska.

Poručio je da zbog istrage ne može kazati ko je od njih direktni izvršilac, odnosno ko je povukao oroz nišaneći u Mrdaka.

Bonus video: