"Svaka čast ako neko vjeruje da je Peruničić sve sam osmislio i radio"

Abazović pozdravio akciju privođenja zbog nelegalne eksploatacije šljunka, rekao da neke firme nisu zatečene na terenu, ali da to ne znači da nijesu predmet njihovih opservacija. “To mi je mnogo značajno zato što se radi o nekim firmama koje su jako dobro poznate u Crnoj Gori", istakao je

25727 pregleda 23 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2021. 13:37h

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozdravio je akciju privođenja zbog nelegalne eksploatacije šljunka iz Morače i Cijevne.

Istakao je da je više firmi upleteno, a da su one koje nisu zatečene takođe predmet obrade.

"Vijesti" su jutros objavile da je policija uhapsila oko deset osoba, u velikoj akciji protiv nelegalne eksploatacije šljunka iz rijeka, uglavnom Morače i Cijevne.

Prema informacijama "Vijesti", oni su zatečeni na lokacijama (sela Botun, Mitrovići, Donji kokoti...) na kojima se nelegalno vadi šljunak i privedeni su Centar bezbjednosti Podgorica.

Abazović je novinarima u Podgorici danas kazao da je u pitanju koordinisana akcije Uprave za inspekcije poslove, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva poljoprivrede i Tužilaštva.

“Nadam se da će sada dobiti epilog”, rekao je.

Abazović je rekao da neke firme nisu zatečene na terenu, ali da to ne znači da nijesu predmet njihovih opservacija.

“To mi je mnogo značajno zato što se radi o nekim firmama koje su jako dobro poznate u Crnoj Gori i koje se prave veliki dobrotvori, što pozdravljam u tom smislu, ali krađa državnih dobara na ovakav način, van svih koncesija, sa upropašćavanjem korita rijeke Morače, sa smanjenjem nivoa vode koji onda koriste građani kroz sistem vodovoda je katastrofalan”, rekao je Abazović.

On nije želio da precizira o kojim firmama je riječ, navodeći da će to vrlo brzo biti objelodanjeno.

Nakon što sve radnje budu završene, rekao je da će izaći u javnost i prezentovati obim i veličinu državne pljačke koja se tamo godinama vršila.

Istakao je da je da je najveća odgovornost na državnim organima koji do sada nisu to sprečavali.

"SDT ne želi da vidi motive"

Abazović je, odgovarajući na pitanje vezano za saznanja da će u aferi “Prisluškivanje” u Specijalnom državnom tužilaštvu, biti na optužnici samo bivši direktor ANB-a Dejan Peruničić, rekao da je to “cirkus”.

“Taj koji povjeruje u to da je jedan čovjek sve osmišljavao, prisluškivao samo iz nekog svog interesa, da te informacije nije dalje dijelio ni sa kim, da nije želio da nikoga upozna sa time, da nije dobijao naloge od nekoga da to politički koristi na neki način. Svaka čast, ako ima takvih građana u Crnoj Gori, svaka čast. Ja u to ne vjerujem”, rekao je vicepremijer.

Istakao je da treba vidjeti motive i da je to ono što Specijalno državno tužilaštvo ne želi da vidi:

“Ne ko je nešto uradio fizički, ko je stavio prislušni aparat i gdje je završavao materijal, nego motive zašto je neko to uradio, zašto je neko naredio da se to uradi i da li je neko to kasnije politički ili na neki drugi način, suprotno zakonu, koristio za neke svoje svrhe. Tužilaštvo u ovom kapacitetu nema snagu ni volju da to iznese. To će čekati neke druge ljude”, rekao je Abazović.

Bonus video: