Za DPS radili, lične karte krili u ormariću?

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da su podnijeli krivične prijave i protiv Nikšićana koji su prodali lične karte - V.R. (33), B.M. (42), V.T. (39) i M.Č. (40)

34294 pregleda 28 komentar(a)
Nikšić (ilustracija), Foto: Skupstina.me
Nikšić (ilustracija), Foto: Skupstina.me

Nikšićani Darko Barjaktarević (33) i Darko Andrijašević (26) kupovali su lične karte uoči lokalnih izbora u Nikšiću za Demokratsku partiju socijalista, tvrde izvori Vijesti.

Protiv njih je lokalna policija danas podnijela krivične prijave, jer tvrde da su tim sugrađanima onemogućili pravo glasanja.

Prema nezvaničnim tvrdnjama iz policije, oni su "kupljene" lične karte krili u ormariću u hodniku jedne zgrade u Nikšiću, gdje ih je policija i pronašla.

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da su podnijeli krivične prijave i protiv Nikšićana koji su prodali lične karte - V.R. (33), B.M. (42), V.T. (39) i M.Č. (40).

Objašnjavaju da su sa nadležnim tužilaštvom sproveli niz aktivnosti, a u vezi saznanja da je vršena kupovina ličnih karata od određenog broja građana povodom lokalnih izbora koji su održani 14. marta 2021. godine.

"Nakon višemjesečne istrage i uvida u spise predmeta, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je izvršilo pravnu kvalifikaciju djela i naložilo da se protiv šest osoba podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršile krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju. Krivična prijava je podnijeta protiv V.R., B.M., V.T. i M.Č. zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično djelo na način što su za određene novčane iznose predavali lične karte B.A. i D.B", saopšteno je iz policije.

Bonus video: