Milošević: Objavljujemo rat građevinskoj mafiji

"Pokazaćemo moć države i da niko nije jači od nje, pa ni veliki građevinski giganti”, poručio je državni sekretar

20445 pregleda 33 komentar(a)
Milošević, Foto: Luka Zeković
Milošević, Foto: Luka Zeković

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Rade Milošević poručio je da će u narednim danima biti aktiviran državni aparat kako bi zaštitili prirodne resurse i da je jučerašnja akcija, u cilju sprečavaja nelegalne eksploatacje šljunka, samo prva faza djelovanja.

“Dosta je bilo pljačke državnih resursa. Pokazaćemo moć države i da niko nije jači od nje, pa ni veliki građevinski giganti”, saopštio je Milošević I poručio da objavljuju rat građevinskoj mafiji.

Milošević je na čelu Međuresorskog tima kojeg je formirala Vlada, a koji se bavi slučajevima nelegalne eksploatacije šljunka.

Policija je juče, u velikoj akciji protiv nelegalne eksploatacije šljunka iz Morače i Cijevne, privela desetak osoba. Uhapšen je vlasnik firme “Cijevna Comerc” Danilo Petrović, koji je navodno zatečen na mjestu gdje su njegovi radnici eksploatisali šljunak.

U policiji su istim povodom saslušani i zadržani vlasnik firme Per Mar Predrag Maraš, kao i fizička lica Jovica Klikovac i Milivoje Mugoša...

Inspektori, saopšteno je Vijestima, tragaju i za Andrejom Šuškavčević Novović, direktoricom firme Montenegro petrol.

Prema nezvanilčnim informacijama Vijesti, oni će danas biti privedeni na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo.

“Ovo je samo prva faza naseg djelovanja. Iskontrolisaćemo svaku firmu širom Crne Gore. Sankcionisaćemo svaki pokusaj nelegalne eksploatacije”, kazao je Milošević.

On je poručio da veliki razlog za brigu imaju firme koje su radile mimo zakona, jer I u ovako teškim uslovima neka tužilaštva su spremna da rade u skladu sa zakonom.

“Mislim da je vrijeme da država pokaže svoju moć i snagu. Ako ne možemo da riješimo pitanje pljačke državne imovine od građevinske mafije onda treba da podnesemo ostavke", rekao je Milošević.

Prema informacijama Vijesti, kontrolisano je 15 lokacija, a utvrđeno je da desetak firmi šljunak vadi nelegalno. Neki od njih, prema tvrdnjama sagovornika Vijesti, zetečeni su tom nelegalnom poslu u selima Botun, Mitrovići, kao i u Donjim Kokotima...

Bonus video: